Trabzon Belediyesi'nin halkın belediye hizmetlerinden daha rahat faydalanması amacıyla başlatılan Bordo-Mavi Masa uygulamasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2011 tarihinden beri hizmet vermeye başlayan Bordo-Mavi Masa'ya 20 aylık süre içerisinde 13 bin 386 vatandaş başvuruda bulundu.

Başvuruda bulunan vatandaşlardan 8 bin 73 kişini işlemleri tamamlanırken, 5 bin 273 vatandaşın dilekçesinin ise değerlendirmesinin sürüyor. 20 aylık dönemde en çok başvuru İmar İşleri Müdürlüğüne yapıldı. İmar İşleri Müdürlüğü'ne işlem, istek ve şikayetler için 4 bin 465 vatandaş başvuruda bulunurken; 3 bin 59 başvuru ile Zabıta Müdürlüğü ikinci sırayı aldı.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bordo-Mavi Masa uygulamasıyla vatandaşların başvuru işlemlerini kolaylıkla yapabildiğini belirtti. Gümrükçüoğlu, "Belediyemize gelen vatandaşımızın başvurusu alınarak başvuru sonuçlanınca kendisine telefon ile haber veriliyor. Böylece vatandaşlarımız belediyede saatlerce beklemekten kurtuluyor." ifadelerini kullandı.