61SAAT HABER SERVİSİ :  Boztepe, Necmiati ve Çukurçayır spor kulüpleri başta olmak üzere pek çok futbol kulübünün spor yaptığı semt sahasının yıkımına tepkiler sürüyor.

Trabzon’un Boztepe mevkiinde toplanan Boztepe Mahallesi sakinleri Boztepe trafiğini 20 dakika boyunca kitleyerek eylem yaptı.

Boztepe semt Sahası’nın üst kısmında ki bir otel projesi nedeni ile gençlerin futbol oynadığı alanan düşen taşların ve kayaların altında spor yapan gençler Trabzon Büyükşehir Belediye’sinden yeni bir spor alanı yapılmasını talep etti.

100’e yakın mahalleli semt sahasının önünde toplanırken tepkilerini açtıkları dövizler ile gösterdi.

BU İHALEDE ŞAİBE VAR

Trabzon Amatör Spor Kulüplere Federasyonu Başkanvekili Mahmut Memişoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi
.

ASKF olarak kulüplerin alt yapısını oluşturmak, çocukları bonzaiden kurtarmak ve onlara spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Memişoğlu, “Bir gün buranın satılacağını duyduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile oturduk konuştuk. Otel yapılmasına karşı olmadığımızı ama bize alternatif saha göstermelerini istedik. ‘Bakarız bakarız’ demesine rağmen aradan geçen 3-5 ayda maalesef hiçbir duyarlı karşılık alamadık.” dedi.

Otel yapılacak alanla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ifade eden Memişoğlu, “Buna rağmen iş makineleri ile burada çalışıyor. Bu sahanın zemini 400-500 milyona TL bedelde. Ama iş makinelerini buraya soktular. Buranın ihalesinde de şaibe var. Burası 17 milyon TL’ye ihaleyi çıkartıldı ama pazarlık usulü 11 milyona verildi. Biz buna şiddetle karşıyız.” diye konuştu.

GELECEĞİMİZİ KURTARIN

Boztepe Mahallesi adına konuşan Barış Karadeniz şu ifadelere yer verdi .

Boztepe; Trabzon Merkezin en güzide mahallelerinden biridir ve yerli yabancı herkesin mutlak görmeden geri dönmeyeceği güzel bir yerdir.

Yeniden yapılanmaya girilen Trabzon’da tabi ki Boztepe’de bu yapılanmadan payını alacaktır, hiç kuşku yok  ki ve projede bir Otel yapılması kararı verilmiştir ki, bu otel mahallemize bir canlılık katacak ve inanıyor ki mahallemiz gençleri, mahalle esnafı da bu canlılıktan yararlanacaktır.

Fakat görmezden gelinen bir gerçek var ki Boztepe semt sahasının bu projede otele satılmış ve bu sahanın yok edilecek olmasıdır.

Bu sahanın mahalle kulüplerine, mahalle gençlerine sunduğu emek, yaptığı hizmet ortadayken sadece sporlada geçilecek bir hizmet değildir ki çoğu gencimizi kötü alışkanlıklardan da kurtarma misyonuna sahiptir.

Eve belki bu projeden ötürü bu sahının bu projeye dahil edilmesi gerekiyordu lakin bu geçlerde ve kulüplerde düşünülerek alternatif bir sahanında yapılmasını yetkililerden bekleyip ve talep etmemizde hakkımızdır diye düşünüyoruz.


Bir sahayı yok edince kulülerimizide gençlerimizide yok edeceğini lütfen unutmayın ve bu ses kulak verin. İnanın ki hiçbir şey kaybetmeyecek aksine çok şey ve çok genci kazanacaksınız.

Gelin Mahallemize güzel bir proje kazandırın ve gençleri spora teşvik edin alternatif bir saha ile geleceğimizi kurtarın.” dedi.