Makam aracını yaylada bırakıp kaçan hırsızların yakalanmasına çalışılırken, olay sırasında güvenlik kameralarının devre dışı bırakıldığı belirlendi. Hırsızların aynı gece bir ilkokula da girip kasadaki bozuk paraları çaldığı öne sürüldü.

Maçka ilçesi Atasu beldesi belediyesine önceki akşam kapıyı kırarak giren hırsızlar, belediye başkanının makam odasındaki çelik kasayı taşıyarak dışarı çıkarttılar. Ardından belediye önündeki başkanın makam aracı olarak kullandığı 61 RC 401 plakalı otomobili çalan hırsızlar, kasayı araca yükleyip uzaklaştı. İddiaya göre beldede bulunan bir ilkokula pencereden girerek kantin kasasındaki bozuk paraları da çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Sabah belediyeye gelen işçilerin durumu fark edip ihbarda bulunduğu jandarma ekipleri, bölgede araştırma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda çalınan ve çelik kasanın taşınmasında kullanılan belediye başkanının makam aracı, Yomra ilçesinin Kıratlı yaylasında terk edilmiş olarak bulundu.



KAMERALAR DEVRE DIŞI
Belediyenin bina içinde ve dışında olmak üzere 4 kamerası bulunduğunu belirten Atasu Belediye Başkan Vekili İsmail Pir, "Yıllarca polislik yaptım, böyle bir soygun şekli görmedim. Anlamadığımız şey kameraların saat 22.00'dan sonra devre dışı bırakılmış olması. İçeri giren hırsızlar bilgisayardan bunu yapabilir, ama dış kapıdan girerken görüntülerinin olması gerekiyordu. Bunu çözemedik. Belediyenin kasasında yaklaşık 2 bin 500 lira ile bazı evraklar vardı. Kasa hala ortada yok" dedi.
Kamera görüntülerinin nasıl devre dışı bırakıldığının belirlenebilmesi için bilgisayarın Ankara'ya gönderildiği bildirildi. Olaydan sonra kaçan hırsızların ise yakalanmasına çalışılıyor.

DAHA ÖNCE DE BENZER HIRSIZLIK YAPILMIŞTI
Yaklaşık bir ay önce de Trabzon'un Akçaabat ilçesi Darıca belde belediye başkanının makam aracını çalan hırsızlar, Vakfıkebir ilçesinde bir işyerine girip, çelik kasayı çalmış ve makam aracıyla taşımıştı. Makam aracı daha sonra terk edilmiş halde bulunmuştu. Bu olayın failleri de henüz yakalanamadı.

KAYNAK: HABETURK