Yine aynı dönemde olay yerine intikal eden 112 Acil Ambulans ekiplerine fiili saldırıda bulunan 6, hastanelerde doktor ve sağlık çalışanlarına fiili saldırıda bulunan 10 kişi hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Sağlık İl Müdürü Kemal Süleyman, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların kendilerini üzdüğünü belirterek, 2012 yılının 10 aylık döneminde sağlık çalışanlarına fiili saldırıda bulunan için savcılıklara suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Şiddetin sadece sağlık alanında değil, diğer alanlarda da var olduğuna işaret eden Müdür Süleyman, olumsuz tabloya rağmen sağlık çalışanlarının görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE 1 MİLYON İHBAR GELİRKEN BUNLARDAN YARISINA YAKINI ASILSIZ İHBAR

Trabzon'da bu yılın ilk 10 aylık döneminde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 1 milyona yakın ihbar geldiğini ve bunlardan 44 bin vakaya müdahale edildiğini anlatan Müdür Süleyman, "Halen kent merkezimizde 6, ilçelerde 16 olmak üzere 22 adet kara ambulans istasyonu ve 1 adet helikopter ambulans istasyonu olmak üzere toplam 23 adet Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu bulunmaktadır. Bu yılın 10 aylık döneminde 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen çağrı sayısı 947 bin 445 olurken, bunlardan 43 bin 963 vakaya yerinde müdahale edildi. Toplam müdahale edilen acil hasta sayısı yüzde 25 oranında artmaktadır. Her yıl bu çağrıların büyük bir kısmına değerlendirilirken, asılsız ihbarlarda malesef yer almaktadır. Yine çağrı merkezimizi arayarak hakaret eden 10 kişi içinde savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gelen çağrıların yaklaşık yarısına yakın bir bölümünü asılsız ihbarlar oluşturmaktadır. 10 aylık sürede gelen çağrılar üzerene ambulanslarımız yaklaşık 2 milyon kilometre yol katetmiştir" dedi.

HELİKOPTER AMBULANS 269 HASTA İÇİN HAVALANDI

Helikopter ambulansın 2009 yılının Eylül ayında hizmete girmesinden bu yana geçen zaman süre içinde 269 hasta için havalandığını belirten Müdür Süleyman, "Hava ambulansımız sadece Trabzon değil, diğer bölge illerine de hizmet vermekte olup aynı zamanda Ankara gibi illere de hasta sevkiyatı yapmıştır. Karadeniz Bölgesi'nin coğrafi yapısı engebeli arazi olduğundan hava ambulansımız malesef her yere inememektedir. Örneğin Çaykara ilçesinden hasta alamıyoruz. Helikopter ambulansımız 2009 yılı Eylül ayından itibaren 30 Ekim 2012 tarihine kadar 269 hasta için görevlendirilmiş. Daha fazla hastaya hizmet sunabilmemiz için her ilçede enaz bir adet olmak üzere helikopter iniş alanlarının oluşturulması gerekir" ifadelerini kullandı.