KADEM Trabzon temsilcisi Doç. Dr. Sevdegül Mungan ve KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz başkanlığında düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, KTÜ Öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıların tamamını kadınlar oluşturuyordu.

Program “Siyaset, ekonomi ve medyada kadın” 2 oturum şeklinde gerçekleşti. İlk oturumda “çalışan kadın sorunu” ele alınırken ikinci oturumda “çalışan mülteci kadınlar ve kadın istihdamındaki sorunlar”ele alındı." Akademik kariyer alanında neden dekanların çoğunluğu erkeklerden oluşuyor, Kadın gazeteci sayısı neden az, kadın milletvekilleri kadın bakanların sayısı neden az, sen kadınsın yapamazsın kalıbından ne zaman kurtulacaklar, kadınlar iş yerinde neden giydiği kıyafet yüzünden eleştirilip tacize uğruyorlar" konu başlıkları altında katılımcılar bilgilendirildi. 

"Çalışan kadının en büyük sorunu; çalışıyor olmasıdır!" cümlesi gelenleri hem güldürdü hem düşündürdü.

Etkinliğin ilk oturumunda Moderatör Prof.Dr. Aşkın Asan, Panelistler; Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Elif Esen, Ayşegül Çıtıpıtıoğlu konuşma yaptı. İkinci oturumda ise Doç. Dr. Sevdegül Mungan, Panelistler; Betül Soysal Bozdoğan, Halime Kökçe konuşmalarını gerçekleştirdi.

Medya Siyaset ve kadın konusunu Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu tarafından anlatılacaktı ancak Trabzon’da yaşanan yoğun sisten dolayı uçuş seferleri iptal edildi. İstanbul AKP Milletvekili Halide İncekara ise Siyasette kadın konusunu anlatacaktı o da Köseoğlu gibi sis engeline takıldı.