61SAAT HABER SERVİSİ-Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle Trabzon’da bugün ilk olarak Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.  Düzenlenen törene Trabzon A. Celil Öz, Trabzon Garnizon Komutanı Tuğ General Asım Kocaoğlu,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Tören öncesinde ise alanda  kısa süreli bir çelenk krizi yaşandı.

Alana çelenklerini getiren Trabzon Şehit Aileleri Derneği ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (EMŞAD) alanda bulunmasına izin verilmedi. Bu sırada EMŞAD’ın çelengi görevliler tarafından Valilik binasının yanına taşınırken, yerinden çıkarak yere düşmesi ise alanda ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Bu sırada çelengin kaldırılmasını izleyen Şahit ve Gazi aileleri çeleğin yere düştüğünü görünce de olayı alkışlarla protesto etti.
Şehit Aileleri Derneğinin çelengi ise alanda bulunan konukların arkasına alındı.


Çelenk krizinin ardından alana katılanlarla tek tek selamlaşan Vali A. Celil Öz’e bu sırada Şehit Aileleri Derneği Trabzon Şube Başkanı İsmail Karaca, çelenklerinin neden kaldırıldığını sordu. Öz ve Karaca, arasında yapılan kısa konuşmanın ardından tören kaldığı yerden devam etti.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi.


Konuyla ilgili tören sonrası 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Karaca, “Programda olmasına rağmen şehit ailelerinin çelenk koymasını vali bey istemedi. Çelenklerimizi de apar topar kaldırttılar. Bu yapılan bize saygısızlık olarak addetmiyoruz, Çelenkler şehit ailelerinin çelenkleri, şehit ailelerini temsilen koyacaktık. Kaldı ki programda da var. Ama sayın Valimiz istememiş. Canı sağ olsun.

Önce kendi talimatı ile kaldırılıp kaldırılmadığını sordum. Yer olmadığını koyulamayacağını söylendi. Biz ısrar edince o zaman koyun gibi bir laf söyledi. Biz de koymadık zaten gerek olmadığını. Çünkü zihniyet burada  önemli olan. Çelenklerin bir tanesini de kırdılar arkadaşlar” dedi.