CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, 7 Haziran genel seçimleri öncesi vaatlerinden biri için start verdi. Temel amacının Trabzon’a bir çikolata markası kazandırmak olduğunu belirten CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileriyle ilk temasını Trabzon Ticaret Borsası ile gerçekleştirdi. 
TRABZON- CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, 7 Haziran seçimleri öncesi vaatlerinden olan Trabzon’a bir çikolata markası kazandırma konusunda ilk adımını attı. Temel amacının Trabzon’a bir çikolata markasının yatırımını sağlamak olduğunu belirten Pekşen, bu projesi kapsamında sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileriyle temaslara başladı. 
İlk olarak Trabzon Ticaret Borsası(TTB)’nı ziyaret eden Pekşen, burada TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile Trabzon’a bir çikolata markası yatırımının gerçekleştirilme projesini masaya yatırdılar. 
Trabzon’a ya da bölgeye bir çikolata markası kazandırmak için un şeker ve yağın bulunduğunu, ancak bir çikolata markasının bulunmadığını kaydeden Pekşen, “Evet bu çok büyük ve zor bir proje. Kendi içinde büyük zorlukları olan bir markadan ya da bir yatırımdan söz ediyoruz. Ancak bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyorum ve ben zor işleri başarmayı seven bir karaktere sahibim. Temel amacımız Trabzon’a her türlü diğer ürünlerin var olmasına rağmen olmayan bir markayı kazandırmak. Temel amacımız bu. Bunu başardığımız taktirde bölgenin hem yatırım açısından hem de istihdam açısından çıta atlatmış oluruz. Dünyanın en önemli ürünü fındık ve çok yüksek katma değer potansiyeli var. Sizler de bu sektör içinde yıllarını vermiş duayenlerisiniz. Sizin çok değerli fikirlerinize ihtiyacımız var. Bu işi sektörün tüm temsilcileriyle birlikte ve ortak bir akılla yapabilmek için yola çıktım. Onun için fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. Bu konuda ne yapmak lazım. Gerekirse bir arama konferansı mı düzenlememiz gerekiyor, düzenleyelim. Trabzon’a bir çikolata markası yatırımını sağlamak için / haziran seçimleri öncesi de yurt içi ve yurt dışında temaslarım olmuştu. Bu konuda Çin, Japonya ve İtalya’dan çok önemli görüşmelerimiz ve teklifler almıştım. Çin’le olan temaslarım sonrasında bizzat Çin Eximbank’ı olaya çok ciddi yaklaştı ve bu konuda ilerleme sağladım. Beni Çin’e davet ettiler ve ben 6 Eylül’de Eylül Çin’e gideceğim.  Bu konuda sektörün tüm aktörleriyle olabildiğince geniş görüşmeler yapacağım.  Sizlerle birlikte de bir heyet oluşturarak bu ilk görüşmemizin ardından tekrar gidebiliriz ve bu konuyu olgunlaştırabiliriz. Asıl yatırımcı sizlersiniz. Çin bu konuda hem finansman olarak hem de ürün gamı olarak yer almak istiyor. Bu konuda bir adım atıp bir çalıştay başlatmak istiyorum. Sizlerle müzakere etmek istiyorum bu konuyu. İşte bu vesile ile sizleri ziyarete geldim. Bu konu sizin uzmanlık alanınız ve buna hayatınızı verdiniz. Bu konuda sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bu konuda ne önerisisiniz, o yönde beraber çalışma başlatabiliriz” dedi. 

CIRAV, FEVKELADE İYİ OLUR
CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in bu önerisinden ziyadesiyle memnun olduklarını belirten TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, başarılı olunabilirse Trabzon’a ve bölgeye çok büyük katkısıs olacağını söyledi.
Cirav, “Çikolatada fındığın payı yüzde 5–12 arasında değişir. Bu bazı ürünlerde yüzde 20’ye kadar çıkar. Çikolatada bir marka oluşturmak çok kapsamlı ve de çok da zor bir iş. Ancak bir markanın bölgeye ya da Trabzon’a getirilip yatırım yapılabilirse bunun bölgemize büyük katkısı olur. Buraya bir marka getirilerek ona ortaklıklar da sağlanırsa fevkalade iyi olur. Trabzon’da bir çikolata markası oluşturmak bir çalışma ve yatırırımın sonucunda sağlanabilir. Ancak bundan daha önemlisi satış ve pazarlamasının ve de rafta satılmasını sağlamak daha önemlidir. Bu da çok zor bir iştir. Ama bir markanın bölgeye getirilmesi ve bununla ortaklık kurulması da son derece önemli bir yatırırım olur” dedi. 

KÖLEOÜLU, EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ FINDIKTAKİ KALİTEMİZ
TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da fındıkta en büyük avantajımızın, Türkiye dışındaki tüm üretici ülkelerin ürün kalitelerinin Türkiye’nin kalitesini tutmadığını belirtti, 
Köleoğlu, “Avrupa’dan ya da dünyadan Trabzon’a bir marka getirip, onu burada yatırıma sokmak önemli bir çalışma fındığımızın ürün kalitesini ve verimini artırabilmektir. Önce fındıkta verimi ve kaliteyi artırmamız lazım. Bu konuda borsa olarak da bir küçük çalışma yaptık ama bu çalışmanın genişletilerek büyütülmesi ve bir devlet politikası haline getirilmesi gerekiyor. Trabzon’a veya Türkiye’ye bir marka kazandırmak ise başlı başına büyük bir çalışma, büyük bir proje. Ama biz böyle bir projeye de verebileceğimiz tüm desteği veririz” şeklinde konuştu. 

RİZE’DE BASIN TOPLANTISI
CHP Trabzon Milletvekili daha sonra Rize’ye geçerek CHP Rize İl Örgütü’ndeki etkinliğe katılara bir burada seçmenlere bir konuşma yaptı. 
Pekşen ülkede bir koalisyon kuramama sorunu olmadığını, var olan sorunun bir rejim sorunu olduğunu söyledi. CHP ülke söz konusu olduğundan bir hükümetin kurulması için azami gayret gösterdiğini kaydeden Pekşen, koalisyon kurulamayıp da olası bir erken seçime gidildiğinde Rize’den bir milletvekilini parlamentoya taşıyacaklarını ileri sürdü. 
Ülkenin hükümetsiz bırakılmaması konusunda büyük gayret ve özveri gösterdiklerini belirten Pekşen, “Koalisyon kurulması için CHP olarak biz masadayız ama masada oturan AK’lilerin aklı başka yerde. Kendileri masadalar ama iradeleri masada değil. Ülkenin başbakanı koalisyon kurmak için çaba gösteriyor ama o iradeyi gösteremiyor” dedi. 
Konuşmasında ülkeyi bir gemiye benzeten Pekşen, “Bu gemi kötü bir kaptan dolayısıyla kayalara toslamış ve hızla su alıyor. CHP burada ülke duyarlılığı gereği sorumluluk alıyor, elini taşın altına koymak istiyor ve bir koalisyon hükümeti kurmak için çaba gösteriyor ama bunun için de karşısında bir irade bulamıyor dedi.
Pekşen 3,2 yıl içinde özel sektörün ödeyeceği borcun 180 milyar dolar olduğunu belirterek, bu borcun ödenmediği durumunda iş dünyasının batacağını, AKP’nin de bununla batıp gideceğini söyledi. 
Rize’de Yeşil Yol konusuna da değinen Pekşen, kendilerini yola karşı olmadığını, bu yolla birlikte oluşturulacak rantın ve yolsuzluğa karşı olduklarını bir defa daha tekrarladı. 
AKÇAABAT KADINLAR PAZARINDA SORUNLARI DİNLEDİ. 
CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, dün sabah erken saatlerde Akçaabat kadınlar pazarına da giderek burada hem kadınlardan alışveriş yaptı hem de üretici kadınların sorunlarını dinledi. 
Pekşen, Türk kadınının çok vefakar ve cefakar olduğu kadar üretken de olduğunu belirterek, ancak una rağmen iktidar ve iktidar belediyeleri tarafından gördüğü muamelenin utanç verici olduğunu söyledi. Pekşen, üretici kadınların hem çok sağlıksız bir ortamda ürettikleri ürünleri sattıklarını hem de gerekli ilgiyi, alakayı görmediklerini kaydederek, bu konuda da iktidarın büyük bir hayal kırıklığı yarattığını sözlerine ekledi.