Trabzon Hamamizade Kültür Merkezi'nde  bugün Milli Eğitim Bakanlığı, Trabzon Belediyesi ve Akoluk Basın Yayın Dağıtımın ortaklaşa düzenlediği 'Çocuk ile İletişim' konferansı yapıldı. Konferansa Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda ana sınıfı öğretmeni katıldı. Konferansta söz alan Cüceloğlu, kendisini dinlemeye gelen ana sınıf öğretmenlerine insan psikolojisi ve çocuklarla iletişim kurmanın püf noktalarını anlattı. Dikkat çeken hikayelerle çocuklar ile iletişimi anlatan Cüceloğlu öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü.

Cüceloğlu, paylaşılan zeminler kadar iletişim kurulabileceğini vurgulayarak, " Çocuklar dediğini değil yaptığını görür. Örneğin bir baba veya herhangi biri sürekli sağlıktan bahsedip yarım saat sonra çocuğun önünde sigara içiyorsa burada yanlış olan bir şey var demektir. Çocuklarımızı sözle değil uygulamalarla eğitelim'' diyerek ana sınıfı öğretmenlerine çocuk eğitiminde püf noktalarını anlattı.



İnsanların donanımları açısından mükemmel bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Cüceloğlu, “İnsan olmak demek merak etmek demektir” dedi.  İnsanların yapıları gereği yaşamları boyunca belirsizlikten rahatsızlık duyduklarını ve belirli hale getirmek için uğraştıklarını sözlerine ekleyen Cüceloğlu, ilişkiler kurarak merak ettikleri şeylere anlam vermeye çalıştıklarını belirtti.

Konuşmasında sosyal hayatta ve aile ilişkilerinde benimsenen iletişim biçimleri ile ilgili örneklerde veren Cüceloğlu, sen, ben ve biz ilişkilerinin “kim güçlü” esasına dayandığını belirtti.

Konferansın sonunda söz alan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katılımcılara ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'na teşekkür ederek, ana sınıfı öğretmenlerine, "Yeni nesil sizin olacaktır. Biz Doğan Cüceloğlu'ndan öğreniyoruz oda bize öğretmenlik yapıyor. Gelecek sizin ellerinizde" şeklinde seslendi.

Konferans verilen kokteyl ve Cüceloğlu sohbete katılan okurların kitapları imzalamasıyla son buldu.