61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. Yılında Trabzon Panagia Otel’de Cumhuriyet Balosu düzenlendi.

Büyük bir katılımın sağlandığı Balo'ya Tabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon komutanı Okçin Akşit, il ve ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve kırsal kesimden halk katıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz “Cumhuriyet’in 93. Doğum gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya tarihi ve insanlık tarihi boyunca en çok çile çeken ama hepsinin üzerinden gelen bir milletiz. 15 Temmuz darbe girişimi sorununu milletin desteğiyle ve Allah'ın yardımıyla atlattık. İnşallah şu anki enerjiyle 7 yıl sonra yani Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde her şeyi atlatmış olarak bir araya geliriz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza etmek için buradayız. Küçük meselelerle uğraşmak yerine ezanımızı, vatanımızı, bayrağımızı birlik ve beraberliğimizi en önde tutarak mücadele edeceğiz. Yeter ki hedefimizi, yol haritamızı iyi belirleyelim.” şeklinde açıklama yaptı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile pasta kesilerek davetlilere ikram yapıldı.