Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu Trabzon'da düzenlenen Cumhuriyet Balosuna tepki gösterdi.

"Cumhursuz Cumhuriyet Balosu" açıklamasını yapan Çakıroğlu resepsiyona davet edilmediklerini ifade etti.

Yaşanan durumla ilgili konuşan Çakıroğlu "Dün Trabzon Valiliğinin organizasyonuyla bir otelde Cumhuriyet Balosu yapıldı.
Seçilmiş bir meclis üyesi ve TBMM'de grubu bulunan bir partinin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili olarak ben ve diğer meclis üyesi arkadaşlarım protokol mevzuatında yer olmasına rağmen Valilik tarafindan herhangi bir şekilde bu resepsiyona davet edilmedik..
Oysa cumhurun olan Cumhuriyet Bayramı malesef cumhuriyet ruhunu yansıtmayacak bir şekilde, cumhurun temsilcilerinin davet edilmediği bir ortamda yani cumhursuz kutlandı.
Mevcut protokol mevzuatı zaten 12 Eylül tandanslı, araya cumhuriyet tadı versin diye birkaç seçilmiş sıkıştırılmış ancak hala elitist bir atmosfere büründürülme uğraşı verilen bu tarz kutlamalarda en önemsiz halka halk görülmektedir. Banka müdürleri, TRT yetkilisi ve KİT yöneticileri gibi birtakım davetlilerin bile meclis üyelerinden önde olması umarım sadece bana ilginç veya düşündürücü gelmiyordur.
Ruhunu anlamadan uzun uzun Cumhuriyetin ne olduğunu anlatmanın bir esprisi, bir anlamı olmasa gerek.
Ciddiyetle organize edilmesi gereken bu kutlama resepsiyonu için belki de en doğrusunu protokolde ve davetliler arasında olmamasına rağmen resen kendine pay çıkarıp salona koşanlar yaptı.
Öyle ya;"madem Cumhuriyet, madem biz cumhuruz o zaman davete ne hacet var" demek organizatörlerin cumhuriyet resepsiyonuna bakışından daha cumhuri..
Gelişmiş demokrasi adına verdiğimiz mücadele, ortaya koyduğumuz duruş, asla kişisel olarak algılanmaması gereken tepki umarız ki etki yapar,etki alanı oluşturur,yetkin olanların konuya ilgisini çekebiliriz ve bir dahaki Cumhuriyet Balosu’nu cumhur süslemeli protokol listeleriyle değil cumhurun doldurduğu ortamlarda yaparız, yapabiliriz." dedi.