Ceza Yiyen Davulu Bırakıyor
SAHUR davulcularından Orkun Alemdar, önceki gece 3 arkadaşıyla davul çalarken şikayete bağlı olarak polis tarafından 82 TL para cezasına çarpıtırıldı. Alemdar, “Davul ramazanın gülüdür. Şikayet edenleri anlamıyorum. Cezadan sonra davulu bıraktım” dedi.

Son Çare Kamyonet Kasası
DAVULCUYLA polisin köşe kapmaca oyunu hep davulcunun aleyhine işliyor. Davulcu ya davulu kaptırıyor ya ceza ile karşılaşıyor. Bazı davulcular ise davulu kamyonet kasasının üzerinde çalıyor. Polis mahalleye girdiğinde davulu bagajda saklayıp mahalleyi terkediyor.

Trabzon’da ramazanda sahur öncesi davul çalanları polis yakalayıp ceza kesiyor. Polisten kaçmak için yeni yöntemler üreten davulcular artık davulu arabada çalıyor, polis gelince kaçıyor.Ramazan ayı ile özleşmiş kültürlerimizden biri olan ramazan davulcuları Trabzon’da büyük sıkıntı içerisinde vatandaşı sahura kaldırmaya çalışıyor. Gece yarısı kalkıp maniler eşliğinde davul çalıp vatandaşları sahura kaldıran davulcular hemen her gece polisle köşe kapmaca oynuyor. Geçtiğimiz gece sahur için davul çalan yaklaşık 7 kişi polis tarafından yamalanarak haklarında “davul çalma” suçundan 82 TL para cezası kesilirken davullarına el konuldu.

RAMAZANIN GÜLÜ DAVULDUR
Gece oruç tutacakları davulla kaldırmak için sokaklarda 3 arkadaşıyla birlikte davul çalan Orkun Alemdar (27) önceki gece polis ekipleri tarafından yakalanarak 82 TL para cezasına çarptırıldı. Ramazan davulculuğunun bir kültür olduğunu belirten ve İnönü mahallesinde davul çalan Orkun Alemdar, “Ben davul çalıyordum, arkadaşlarında mani söylüyorlardı. Mahallemde yıllardır ramazan ayında davul çalarım. O gece polis ekipleri önümüzü kesti. Polisler şikayet olduğunu ve davul çalmanın yasak olduğunu söylediler. Kimliğimi alarak hakkımda “davul çalma” suçundan işlem yaparak 82 TL para cezası kestiler. Davul ramazanın gülüdür. Bizlerin atalarımızdan kalma bu adetlerini yok etmeye çalışıyorlar. Cezadan sonra dahada davul çalmamaya karar verdim. Her gece kesilen para cezasıyla uğraşamam. Çalmayınca mahalleli niye bıraktın, gece niye gelmiyorsun diye serzenişleri oluyor. Ama artık yapabileceğim bir şey yok. Ramazan öncesi valiliğe ve belediyeye giderek başvuru yaptım izin için. Ancak biz ilgilenmiyoruz diye başlarından savdılar” dedi.

ARABAYLA DAVUL ÇALIYORLAR
Önceki geçe yaşanan ceza olayının ardından davullarını kaptırmayan başka mahalle davulcuları ceza yememenin ilginç bir yolunu buldu. Mahallede kamyonet kasası veya araba bagajında davul çalmaya başladılar. Polis mahalleye girdiğini fark ettiklerinde davullarını saklayıp kaçıyorlar. Hem bu şekilde vatandaşları sahura kaldırıyorlar, hem de ceza yemekten kurtuluyorlar.