Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yeni yapılan Akçatepe Tesisleri açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, çok sayıda siyasetçi ve katılımcı katıldı.



Akçatepe Tesisleri'nin açılışına katılan Bakan Erdoğan Bayraktar, "Akçaabat Pulthane döneminden beri çok önemli bir ilçedir. Buraları ayakta tutabilmek için biz bürokratlara çok iş düşüyor. Halk olarak da size çok iş düşüyor. Bu tesisim yaşaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz bu tip tesislerin ve ilimizin kalkınması için büyük mücadele veriyoruz. Tabi ki Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ilimize ve bölgemize çok önem veriyor. Bunu her fırsatta söylüyor. Burası yayla havası gibi, denizin dibinde bir yayla. Yaylalarımıza ulaşımda zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Bunları aşmak için ilgili birimlerimiz çalışıyor. Böyle bir tesisi sahilde açmak kolay ve maliyeti az ama önemli olan farklı olabilmek farklı düşünebilmek. Bu nedenle Akçatepe tesislilerinin sahiplerini tebrik ediyorum. Onlar zor olanı yaptı ve çokta güzel oldu. Bu tesisin Trabzon'a ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.



Konuşmasının ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Bakan Bayraktar'a plaket takdim etti. Daha sonra katılımcılarla beraber tesisin kurdelesi kesildi.



Akçaabatlı iş adamı Ali Kolot'un giriştiği farklı konsept hizmete hazır hale geldi. Akçaabat merkezinden 7 km uzaklıkta ve 700 rakımlı Akçaabat, Trabzon ve bölgeye hakim bir tepede kurulan Akçatepe tesisleri şimdiden bölgenin yemek sektöründe cazibe merkezi olmaya aday. Akçaabat Belediyesi'nce kamulaştırılarak elde edilen 30 dönümlük arazi üzerine kurulan Akçatepe tesislerinde, kır kahvesi, lokanta, toplantı salonu, seyir terası bulunuyor. Alan içerisinde yapımı ihale edilen 24 adet dağ evinin ise ihalesi yapılarak inşasına başlanıldı.



Bu muhteşem tesisin sahipliğini yapan iş adamı Ali Kolot, Akçaabat'tan bölgeye ve hatta ülkemizin her yerindeki misafirlere hizmet vereceklerini, bu hizmeti vermek için her türlü ihtiyaçları gözeterek bir tesis hazırladıklarını belirtti.