Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 12.25’de 3.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yerin yaklaşık 16.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem halk arasında paniğe sebep oldu.

TRABZON'DAN CANLI BİR FAY HATTI GEÇİYOR
Trabzon'da yaşanan 3.2 şiddetindeki depremi 61saat'e değerlendiren KTÜ Jeoloji Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı. BU tür depremlerin insanların nefes almasına benzediğini vurgulayan Bektaş, "Biz bu depremlere mikro deprem diyoruz. Bu ve bundan önce defalarca meydana gelen depremler göstermiştir ki bölgemizden canlı bir deprem fay hattı geçmektedir. Bu depremler bir insan nefes almasına benzer. Depremlerde varlığını öyle hissettirirler. Yeni bir deprem olup olmayacağı konusunda bir fikir beyan etmemiz doğru olmaz." şeklinde konuştu. 61saat üzerinden yetkililerede seslenen Bektaş, "Önemli olan bu fayın aktif olduğunu yetkililerin unutmaması ve bu yönde tedbirler almalarıdır. Trabzon'da depreme neden olan fay hattı. 1968 yılında Amasra Bartın'da 6.6 şiddetinde depreme neden olmuştur. Yine aynı fay hattı 1950 yılında Batum'da 6.6 şiddetinde depreme neden olmuştur. Bu fay hattının önümüzdeki 50 yıl içinde oluşturabileceği en büyük deprem %90 olasılıkla 6.6 şiddetinde olur. 6.6 şiddetini aşma olasılığı %10'dur." dedi.

DEPREMİN MERKEZİ SAHİL YOLU
Depremin çıkış yeri belli oldu. Trabzon'un merkezinde bulunan eski Katı Atık Merkezi ve Avrasya Pazar'ının hemen sahil yolunda gerçekleşti. İşte tam yeri...