61SAAT HABER SERİVİSİ

Trabzon'da kurulan Mobilyacı İş Adamları Derneği faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Derneğin 2. kuruluş yıdönümünde Kaşüstü'ndeki Lokma Cafe'de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen MOBİAD Başkanı Alper Bektaş Trabzon'un Arsin İlçesi'ne kurmayı planladıkları Mobilya Kent veBahçe mobilyaları ile ilgili üretim tesisi konularında önemli açıklamalarda bulundu. 

Kuruldukları günden bu yana laf değil icraat yapmak için gayret ettiklerini ve düşündükleri her projede somut adımlar atana kadar pek ön plana çıkmamaya gayret gösterdiklerini belirten Bektaş, 'MOBİAD olarak Trabzon’da bir çok kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettik, MOBİAD olarak şehrimize ne kazandırabiliriz diye düşündük. Çalıştık gayret ettik. Mobilya Kent Projesi kurulması yönünde 2 yıldır gayret sarfediyoruz. Önemli adımlar attık AKS İnşaat ile bir Arsin'de büyük bir arazide projemizi hayata geçirme noktasında büyük adımlar attık. Mobilya Kent Porjesi insanların geldilerinde hem alışveriş yapabilecekleri hem de vakit geçirebilecekleri sosyal donatı alanlarını içine alan 1500'ün üzerinde istihdam sağlayacak bir proje. Mobilya Kent Projesi Trabzon’da Mobilya satış ve üretimini arttıracak bölgeyi bu manada karka konumune getirecek derecede öneme sahiptir” dedi. 

 BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Mobilya Kent projezinde 80’in üzerinde mağaza planlandığını belirten Bektaş, “Bir araya gelmek, birlikte iş yapmak bir çok katkı sağlayacaktır. Özgün mimarasi ve güçlü tasarım anlayışı ile Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olarak Trabzon’a ve bölgemize çok şey katacaktır. Ticari yönde bir çalışma değil. Böylesinde devasa bir proje yapımı esnasında binlerce kişiye istihdam olanağı sağlayacak ve bir çok tedarikçi firmaya kazanç kapısı olacak. Kentimizin ekonomisine önemli ölçüde hareketlilik kazandıracak. Proje bitiminden sonra, 2000 kişiye kalıcı bir istihdam olanağı sağlayacak.”

ENDONEZYA DEĞİL TRABZON ÜRETSİN
Toplantıda bahçe mobilyaları konusunda da önemli bir proje hazırlığında olduklarını, bu konuda da önemli kişi ve kurumlarla fikir balışverişinde bulunduklarını ifade eden Bektaş, 'Trabzon’dan tüm Türkiye’ye Avrupa’ya, Asya'ya, rusya'ya ihracat yapmayı sağlayacak  bir konu.  Endonezya’da-Malezya'da üretilen  bahçe mobilyasını burada  üretmeyi hedefliyoruz.
Endonezya’da üretim maliyeti düşük olan örnek bir bahçe sandeleysi buraya 3 katı fiyatına geliyor. Biz onu burada üretip daha ucuza mal edip pazarlamayı hedefliyoruz. Tabi bunun içinde bize destek lazım. Destek değimizde maddi bir katkı değil. devletin bizim girişimimize öncü olmasını yanımızda olmasını istiyoruz. Burada örgülü bir bahçe sandelyesini üretmeye çalışsak ancak bir günde 5 tane üretebiliriz. 100 tane üretebilmek için en az 20 çalışanın sadece o işi yapması için lazım. O yüzden bizde desteklerle birlikte hem istihdam sağlayacağız. Hem de ülke ekonomisine destek olacağız” dedi.

BAHÇE MOBİLYASI’NDA AVRUPA’DA TEK OLALIM
“Biz projeler üreterek destek istiyoruz. Bahçe Mobilyası sistemini üretim tesislerini kurmak için devleten gelen destekle bunlar hergün takip ettiğimiz konular.
Bahçe mobilyası işi tam faaliyete geçtiğinde bölgede 20 binin üzarinde istihdam olur. Bahçe mobilyasının Türkiye’de üretimi yok Avrupa’da üretimi yok. Biz buradan üretip Avrupa’ya ve Türkiye’ye pazarlayabiliriz. Çin'de sadece bir şehirde bahçe mobilyası sektöründe 1 milyon kişi çalışıyor. Örnek veriyorum. Bin sandalye istiyor Antalya’da bir işletme. Bunu üretimi karşılamak için en az 100 işçiye gerek var. Ancak onları çalıştırabilmek için de desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.” dedi

MOBİLYA SİTESİ İÇİN TOKİ’YLE GÖRÜŞÜYORUZ
Trabzon'da yeni bir mobilya sitesi kurulması içinde önemli fikirleri olduğunu belirten Bektaş, 'Mobilya Kent bir satış merkezi, bir galeri gibi düşünün, ama mobilyacılar siteside bunun üretim ayağı olabilir. “Büyük sanayi sitesi ile Şana’da ki mobilyacılar sitesini vererek daha geniş bir alana büyük bir üretim sitesi mobilyacılar sitesi kurabiliriz. Bunun örnekleri bazı şehirlerde TOKİ'nin katkıları ile hayata geçmiş, TOKİ’den öyle bit istediğimiz de var. Önümüzdeki kuşaklara ulaşabilecek bir projeyi hedefliyoruz. Yatırım adasına faaliyete geçerse oradan da yer almak isteriz. Mobilya kenti satış odakları bir yer mobilya sitesi ise daha çok üretime dayalı bir çalışma olacak. Mesela Kayseri’de var TOKi destekli mobilya sitesi ama tabi orada yer müsaitliği de var. Trabzon için neden olmasın”