61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Ortahisar ilçesinde marketlerin meyve sebze ürünlerini dışarı çıkartarak yol kenarına koyulması şikayet konusu oldu. 
Ortahisar Belediye Meclisinin, Haziran ayı ilk gün oturumunda söz alan MHP’li üye Mahmut Öksüz, vatandaşların market vs. yerlerin meyve sebze ürünlerini özellikle yol kenarında dışarı attığını burada bu ürünlerin üzerine egzoz kokusu sinmesinden dolayı şikayetçi olduğunu belirtti. 
Öksüz, Zabıta ekiplerinin Ramazan ayında yaptığı çalışmalara teşekkür ederek başladığı konuşmasına,  “Ben burada arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sadece Ramazan ayıyla ilgili değil yılın geneliyle ilgili aynı çalışmaları gösterirseler daha iyi olur. 
Vatandaşların tespiti var. Dışarda meyve sebze sandıkları oluyor. Araçlardan çıkan egzoz dumanlarının bu meyve sebze üzerinde kokuları olduğu yönünde şikayetler oluyor. Bende burada ifade etmek istiyorum” diyerek noktaladı. 
Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Tabi ki yıl içinde olmalı. Ama Ramazan’da sıklaştırıyoruz. Ramazan’da gıdaya dönük daha fazla üretim oluyor. O alelacele üretimlerde hem gramajı hem de sıhhi denetim yapıyoruz. Normal şartlarda tabi ki bu denetimleri yapıyoruz. Marketlerin gıda ürünlerini meyve sebze ürünlerini daha sık denetleyelim” diyerek yanıtladı.