61SAAT HABER MERKEZİ - Trabzon'da bir işçinin intihar girişimi ile Türkiye gündemine gelen Diş Hastanesi inşaatı ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Müteahhit firmanın iflas ettiği açıklanmasının ardından çalışmaların durduğu Diş Hastanesi inşaatında son olarak isyan bayrağını çeken taşeron firmalar oldu. Hak edişlerini alamadığı için zor duruma düşen firmalarda iflas noktasına taşeron firmalar ve işçiler hastane inşaatında basın açıklaması yaptı. 

Hastane inşaatının giriş kapısına "Bu şantiyede açlık grevi var. Hakkımızı istiyoruz" şeklinde yazılan yazan işçiler, inşaatta son olarak yaşanan intihar vakası ile ilgili de dikkat çeken bir iddia ortaya attılar. İntihar girişiminde bulunan işçinin bu eyleminin ardından yaklaşık 3 bin TL'lik alacağını aldığı iddia edildi.
TOKİ tarafından ihalesi yapılıp yaptırılan, hastane inşaatında gazetecilerin sorularını yanıtlayan 

İNŞAATIN RUHSATI MI YOK?
Zeki Bayram,  "Paramızı ödemiyor TOKİ; oturma eylemi yapıyoruz. TOKİ burada proje değişmedi. Ana firma iflas ettiler dediler bize. Ana firma mahkeme kararı ile fesih olunca bizle ilgilenen kimse yok. TOKİ, firmanın peşinde gezin diyor onlar paranızı versin. Mağduruz ondan dolayı burada bekliyoruz. Sorunumuzun çözülmesini. Ana firma 3 yıl önce aslında iflas etti. Ancak bu sırada kayyuma devredildi. Ondan sonra bu mahkeme de iflas kararı verince firma da bitti. Bu inşaatın da ruhsatı yok zaten. Ruhsatsız. 50 üniteli hastane 65 üniteye çıkmış. Burada her tarafta, TOKİ'nin de, Firmanın da, Sağlık Bakanlığının da burada ilgilenen kimse yok. Bakan kimse yok. Onun için işçiler burada kendi başına mağdur durumda" diye konuştu.

GİT KENDİNİ AT BENİ BAĞLAMAZ DEDİ
Mehmet Taş, "hemen hemen 2 aydır maaş alamıyoruz. Gelen insanlar çok perişan. Sadece ben değil burada çalışan herkes perişan. En son bir kişi intihara kalkıştı. Parasını alamıyordu. Hatta TOKİ'nin sorumlusuna söyledi. TOKİ'nin sorumlusu "Git kendini at beni bağlamaz" dedi. Hatta bu ifadeyi benim yanımda kullandı. Şuan da hepimiz perişanız. Burada kuru kuru bekliyoruz. Devletten bir kişinin gelmesini bekliyoruz. Kimin geleceğini de bilmiyoruz" dedi.

6 AYDIR ÇALIŞIYORUM 5 AYDIR MAAŞ ALAMIYORUM
Ferdi Yıldız, "6 aydır burada çalışıyorum. 5 aydır maaş almadım. Biz çalışıyoruz paramızı almazsak olmaz. Burada çalıştık paramızı alamadık. Şimdi bekliyoruz paramızı almak için. Çocuğumuz bizden para bekliyor. Burada çalıştım 1 ay aldım. Ondan sonra evede gidemiyorum. Parasızlıktan. Yemek ihtiyacımızı borç alıp karşılıyoruz" dedi.

PARALAR BAŞKA YERLERE GİTTİ
Uğur Yakut, "Ben taşeronluk yapıyorum. İnşaat otoparkının taşeronluğunu yapıyoruz. 6 aydır ödeme yapılmadı. Kandırıldık Hem TOKİ Tarafından hem de firma tarafından. TOKİ Burada işini bitiren adamın parasını ödeyeceğiz dedi. Biz buradayız. Devletiz. Fakat yapılan hak edişlerde ödenmedi. Paralar başka yerlere gitti. Firma bizi başka geldik. Borcumuz yok. Kimseye çekimiz yok. Herkes parasını almış ödemiş. Sen yap işini al paranı sözünü verdi. fakat işe başladıktan sonra burada olaylar oldu. Baktık ki işin aslı o şekilde değil" dedi.

3 AYDIR PARA ÖDEYEMİYORUZ
Muhammet Çalık, "Yaklaşık 2,5 yıldır buranın mekanik işlerin yapmaktayız. Bu sürede sürekli aynı sorunları yaşadık. Kontroller geldi geliyor. Sıkıştırmalar bayağadır mağdur edildi. Yaklaşık 12 kişilik ekibimiz var. Yeterli ödeme çıkmadı. 3 aydır hiç bir şekilde ödeme yapamadık. Firma kayyuma gitmesinden dolayı veya başka şekilde başka yerlere aktarma yapıldı. bundan dolayı da hiç bir taşerona ödeme yapılmadı. Mağduruz burada" diye konuştu.