Başkan Gümrükçüoğlu, kullanma oranlarının çok düşük olmasından yakınarak yeni uygulamaya gidileceğini açıkladı.

Başkan Rakamlarla Konuştu
GÜMRÜKÇÜOĞLU, “Kapısında gaz kullanabilecek konut sayısı 16 bin 700 iken abone sayısı 8 bin 106’dır. Üstelik abone olduğu halde kullanmayan sayısı ise bin 588’dir. Neredeyse kapısına doğalgaz getirdiğimiz vatandaşın üçte biri gaz kullanıyor” şeklinde şikayet etti.

Kullanmayana Ceza Geliyor
DOĞALGAZ kullanımını zorunlu hale getireceklerini ve bunun için Belediye Meclisi’nden karar çıkaracaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu işin müeyyidelerini, cezasını uygulayacağız. Trilyonlar yatırılıyor ama hayata intikal etmiyor. Böyle olmaz” dedi.

Bazı Semtler Geç Alabilir
TRABZON için doğalgazın 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanmasının planlandığını ancak bazı teknik eksiklikler dolayısıyla bazı semtlere gaz verilmesinin 1 yıl ertelenebileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, vatandaşlardan tasarruf için binaların mantolanmasını istedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a doğalgaz getirme çalışmalarında son durum hakkında bilgi verirken oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAPIYA GETİRDİK, KULLANAN YOK
Başkan Gümrükçüoğlu’nun herkesin hava kirliliğinden şikayet ettiğini hatırlatarak, buna karşın kapısına doğalgaz gelmesine karşın kullanma oranlarının çok düşük olmasından yakındı. Bugüne kadar kapısında gaz kullanabilecek olan konut sayısının 16 bin 700 olduğunu, ancak abone sayısının 8106 olduğunu söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Yani biz kent olarak sizlerle, yüklenici firma ve hükümetimizle, devletimizle 16 bin 700 konutun kapısına doğalgaz getirdik, ancak abone sayımız ortada. Bir çarpıcı rakam da abone olmuş ama kullanmayan sayısında Yani kullanıcı sayımız 6518. Neredeyse üçte bire düşüyoruz” ifadelerini kullandı.

ZORUNLU HALE GETİRECEĞİZ
Başkan Gümrükçüoğlu çözümün ise doğalgazı zorunlu hale getirmek olduğunu ifade ederek, “Belediye Meclisi’nde karar alacağız. Gidip bu işin müeyyidelerini, cezasını, tutanağını başlayacağız. Trilyonlar yatırılıyor, bu pratiğe, hayata intikal etmiyor. Böyle olmaz” diyerek sitem etti.

DOĞALGAZIN TAMAMLANMASI
B
İR YIL ÖTELENEBİLİ
R
Başkan Gümrükçüoğlu, doğalgazın tamamlanmasının 2014 yılı sonu olarak planlandığını ancak yaşanan bazı teknik eksiklikler nedeniyle bir yıl öteye taşabileceğini de sözlerine ekledi.  Başkan Gümrükçüoğlu tasarruf konusunda da öneride bulunarak, “Odun-kömür yakarsam daha iyi olur düşüncesi değil, koruma sisteminin biran önce yapılması daha mantıklı. Tasarrufu da penceremizi, çift cam yaparak, yalıtımı sağlayarak, kombi sistemiyle ısıtma cihetine giderek ve binamızın mantolamasını yaparak bunu sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ KULLANAN MAHALLELER
Başkan Gümrükçüoğlu şu ana kadar 107 km polietilen ve 19 km çelik hat yapıldığına değinerek, “Şu anda Kalkınma, Konaklar, Üniversite, 1 ve 2 No’lu Bostancı Kanuni Mahalleleri, Pelitli Cumhuriyet, Yalı ve Adnan Kahveci Mahalleleri’nin yanısıra 2012’de Aydınlıkevler, Yeşiltepe, 2 Nolu Erdoğdu ve Soğuksu Mahallelerine gaz arzı sunulmuş durumda” şeklinde konuştu.