Trabzon'da bugün tam bir pastane faciası yaşandı. Bir pastanenin 3 ayrı düğün salonuna yaptığı pastalardan yiyen davetliler zehirlenerek Trabzon'da ki çeşitli hastanelere kaldırılıp tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon ve Akçaabat'ta ki 3 ayrı düğün salonunda akşam saatlerinde gittikleri düğünlerde ikram edilen yaş pastadan yiyen davetlilerden bir bölümü, düğün bitip evlerine gittikten sonra bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayeti ile Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Vakfıkebir Devlet Hastanesi, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine başvurdular.

TRABZON'DA ZEHİRLENME VAKASINDAN İLK GÖRÜNTÜLER... VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk belirlemelere göre yedikleri yaş pastadan zehirlendikleri öğrenilen hastaların midesi yıkanarak serum tedavisi uygulandı. Zehirlenenlerin çoğunluğunu çocuklar oluştururken, zehirlenmenin orta yaşlıları da etkilediği görüldü.

RAKAM 100'Ü GEÇTİ
Zehirlenme nedeniyle başvuranların sayısının gece 01:00 itibari ile 100'ü geçtiği kaydedilirken, ancak rakamın daha da arta bileceği kaydediliyor.
Düğüne katılanların büyük bir çoğunluğunun köylerde kaldığı ifade edilirken, hastalar köylerden tek tek ambulanslarla şehir ve ilçelerdeki hastanelere getirilerek tedavi altına alınıyor. Şuanda henüz zehirlendiğinin farkında olmayabilecek çok sayıda kişinin bulunduğu ifade edilirken 3 ayrı düğün salonundaki düğüne katılanların ise kusma ve bulantı şüphesi varsa hemen hastaneye başvurması gerektiği kaydediliyor.

AYNI PASTANE YAPIYOR
Zehirlenmeye neden olan pastaları aynı pastanenin yapıp 3 ayrı düğün salonuna verdiği kaydediliyor.

DÜĞÜN SALONU SAHİPLERİ AÇIKLAMA YAPTI
Zehirlenme vakalarının yaşandığı bir düğün salonu sahipleri ise yaptıkları açıklamada, düğün pastasını kendilerinin yapmadıklarını kaydederek bir pastane ile anlaştıklarını ancak 3 aydır aynı pastane ile çalıştıklarını ve daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarını kaydettiler.
Zehirlenmenin henüz pastadan mı yoksa başka birşeyden mi kaynaklandığını bilmediklerini ifade eden düğün salonu sahipleri pasta ve diğer yenilebilir malzemelerden aldıkları numuneler sonrasında zehirlenmenin neden kaynaklandığının da belirleneceğini ifade ettiler.