Trabzon'da Dünya Su Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

DSİ Bölge Müdürlüğü'nde yapılan kutlamalara Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, DSİ Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşar, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, Meteoroloji Bölge Müdürü Adem Taşçı ile birim amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Suyun insan hayatında vazgeçilmez değer olduğunu ifade eden Vali Öz, "Yaşadığımız dünyada su stratejik önemini her geçen gün arttırıyor. Uluslar arası ilişkilerde ve uluslararası politikalarda belirleyici etkenlerden birisidir" dedi.

DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu ise, Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın her yılın 22 Mart gününü Dünya Su Günü olarak kabul etmesiyle bu kutlamaları yaptıklarını belirterek, "DSİ tarafından bu kutlamalar her yıl yapılmaktadır. Bugün aynı zamanda Dünya Ormancılık Günü, Pazar günü de Meteoroloji Günüdür. 1995 yılından beri her yıl farklı bir tema ile kutlamaları yapıyoruz. Bu yılın teması ise 'Su ve Enerji' olarak belirlendi. DSİ olarak su konularına dikkat çekmek için her yıl bir dizi etkinlikler, yarışmalar yapıyoruz. Bu etkinlikler çerçevesinde resim ve kompozisyon dalında yarışmalar düzenledik" ifadelerini kullandı.

Suyun çok önemli bir kaynak olduğunu belirten DSİ Bölge Müdürü Yaşaroğlu, "Türkiye enerji potansiyeli konusunda Avrupa'da ikinci olmasına rağmen maalesef bu potansiyeli tam anlamıyla yerine getirmiş bir konumda değiliz. 216 milyar kilovat/saat bir potansiyelimizin ancak 80 milyar kilovat/saatlik bir kısmı gündeme getiriliyor. Daha güvenli yarınlar için su ve enerjiye yapılan yatırımlara hız vermek çok önem arz ediyor" diye konuştu.

Programın ardından 'Su ve Enerji' konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Trabzon