Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Masa Tenisi İl Temsilcililiği desteğiyle düzenlenen Trabzon Liselerarası Masa Tenisi Gençler (A ) Kız/Erkek Turnuvası, Hayri Gür Spor Salonunda yapılıyor.
Merkez ve ilçelerden 53 lise takımının katıldığı turnuvada kategorilerinde şampiyon olan öğrenciler, bölge müsabakalarında Trabzon’u temsil edecekler. İl Müdürü Ozan Çetiner, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimi nedeniyle bu turnuvalara büyük önem verdiklerini söyledi. Müdür Çetiner, “Hangi koşulda olursa olsun, insanlar spora zaman ayırmalıdır. Özellikle gelişim çağındaki çocuk ve gençlerin bu anlamda teşvik edilmesi çok önemlidir. Trabzon bu konuda önde illerden biri” dedi. 
Pandemi nedeniyle ara verilen Okulsporları Müsabakalarına katılımın yeniden arttığını ifade eden Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi, “Önceki yıllarda nüfusa oranla bu turnuvalara katılım sıralamasında Trabzon her zaman önlerde yer aldı. 2021-22 Eğitim/Öğretim döneminde de kaldığı yerden yüksek katılımla müsabakalar yapılıyor” derken, Masa Tenisi İl Temsilcisi Yunus Ali Civil ise, “Trabzon’da masa tenisine ilgi her zaman çok yüksek. Bu bizi sevindiriyor” diye konuştu.