61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının 3. Bileşimi bugün yapıldı. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan MHP’li üye İsmail İnan, Trabzon Valiliği'nde oluşturulan komisyonda belirlenen Emlak Değerlerine itirazı gündeme getirdi. 
İnan, “Emlak değerleri bu yıl biraz artışla tespit edildi. Dün Meclisten çıkarken bir vatandaşımız durdurdu ve,  Emlak Değerleri ile ilgili tespit edilen bu fiyatların mükelleflere duyurusu için askı süresi olup olmadığını, çıktıysa ne zaman çıktığını itiraz süresinin dolup dolmadığını soruyor. Memur arkadaşların kendilerine yardımcı olmadığını söylüyorlar. Hakkınızı mahkemede arayın diyorlar” dedi. 


Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Valilikte 4 yılda bir güncelleme yapılıyor. Belediyemizin veya belediyelerin topladığı vergi olmakla birlikte 4 yılda bir güncelleme işlemi vilayetteki komisyon tarafından yapılıyor. Biz beyanda bulunmak için bütün muhtarla birlikte çalışma yaptık. O komisyonun belirlediği bir karar. Adli tatil olması hasebiyle bugün itiraz süresi sona eriyor. Bizim belediyemizin resmi bir işlemi olmadığı için bizim tarafımızdan bir ilan yok. Biz de o komisyonda olduğumuz için komisyonun belirlediği matrahlar orada ilan ediliyor. İtiraz süresi de bugün bitiyor” dedi.