Yerel Seçimler sonrası ilk toplantı olması nedeniyle yeni seçilen Belediye Başkanlarını kutlayan Vali yapılan  seçim ile beraber Trabzon’un  büyükşehir yapılanmasına fiilen geçtiğini belirtti. Vali Öz “Büyükşehir Uygulamasıyla Büyükşehir Belediye  ve  İlçe belediye başkanlarımız seçilmiş oldu.  Büyükşehir ve ilçe kamu kurumlarının  yapılanmasını yavaş yavaş  tamamlıyoruz. Yeni seçilen  belediye başkanlarımıza ve belediye meclis üyelerimize yeni sürecin, dönemin ve  görevlerinin hayırlı olması diliyorum “ dedi.

            Yatırım programları çerçevesinde 2014 yılı Mart ayı sonu itibariyle Trabzon için bakanlıkların kesinleşen yatırım miktarının 5,5 milyar olduğunu söyleyen Vali Öz ,” Bakanlıklarımızın belirlediği bu  yatırım tutarı ile ilimizde 436 adet proje yürütülmektedir. Bu projelere 2014 yılında şu an itibariyle ayrılan ödenek miktarı yaklaşık  600 milyon TL’dır. Bu ödeneğin  140 milyon TL’ sı  bugüne kadar harcanmıştır. Dolayısıyla fiziki gerçekleşmemiz  yüzde 25, nakdi gerçekleşmemiz yüzde 23 civarındadır. Tabii önümüzdeki yatırım süreci ile beraber bu ödenekler özellikle Devlet Su İşleri ,Karayolları , Milli Eğitim gibi kurumlarımıza verilen ilave ödeneklerle bu rakamların arttığını görmekteyiz” dedi.

            Toplantıda Kurumların yatırımlarını ve koordinasyon gereken hususlarını değerlendireceklerini belirten Vali Öz “Her koordinasyon toplantısında vurguladığımız gibi bizim amacımız açık, şeffaf , hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla kamu kaynaklarını etkin, verimli kullanarak yatırım ve kamu hizmetlerimizi  zamanında hatta zamanından da önce hizmete sunarak  etkinliğini verimliliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu süreci  buradaki kurum yöneticilerimiz, bölge müdürlerimiz ve il müdürlerimiz ile beraber yakınen takip edip adım adım gerçekleştirmeye  çalışıyoruz.  Yapacağımız yatırımların bu anlayışla yapılmasını diliyorum” dedi.

            Valinin açılış konuşmasından sonra yatırımcı kuruluş amirleri kurumlarıyla ilgili sunumlar yapıp koordinasyonu gerektiren konuları masaya yatırdılar. Sunumlar yapılırken gündeme gelen sahillerin halkın kullanımına açılması konusu üzerine Vali; Sahillerimizde plaj olarak kullanılabilecek alanların sahili olan  belediyerimize tahsis edilmesiyle halkın daha kolay hizmet alınmasının sağlanması gerektiğini söyledi.