TTSO Proje Koordinasyon Ofisi tarafından 2014 yılında sunulan “Bir Engelli Bin Değerli” Projesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazanmasının ardından, Ankara’da Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile imza töreni gerçekleştirildi. Törene TTSO adına Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

50 ENGELLİYE EL SANATLARI KURSU

Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasını amaçlayan proje, Kasım ayında başlayacak ve 12 ay devam edecek. Trabzon ve çevresinde fiziksel engelleri nedeniyle işsiz kalmış ya da ailesi tarafından toplumdan uzaklaştırılmış, kentsel alanlarda yaşayan 50 engelli bireye; bölgeye özgü el sanatları olan hasır, telkari ve kazaziye örücülüğü alanında mesleki eğitim ve kişisel gelişim seminerleri verilecek. Proje kapsamında verilecek girişimcilik eğitimleri sonunda engelli bireylerin iş kurmaları da sağlanacak, kurulacak merkez ile projede yer alan katılımcıların üretim ve pazarlama faaliyetlerini sürdürebilmelerine fırsat yaratılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, İstanbul Mücevher İhracatçıları Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü 223 bin Euro bütçeli projede, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iştirakçi olarak yer aldı.