61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Trabzon’da yaşan engelli vatandaşlar kendileri için sosyal alanların azlığından şikayet ederken, yağan yağmurlarda ise zorluk yaşadıklarını belirttiler.

Trabzon’daki engelli vatandaşlar karşılaştıkları sorunları 61saat’e anlattı. Camilere girmekte zorluk çektiğini belirten engelli vatandaşlar, yağmurdan korunmak içinde bir yerlerinin olmadığından şikayetçi.

Yağmurlarda yaşadıkları sorunları anlatan engelli vatandaş Necmi Bayram “ Yağmur yağdığı zaman bizim sığınabileceğim bir tane alan bulunmuyor. Bizim arabalarımızın en düştüğü 4-5 Bin Lira bu su aldığı zaman hapı yuttuk. Ben Büyükşehir Belediyesine defalarca dilekçe yazdım bize uygun bir yerde, vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde brandalı bir yer yapılması konusunda. Maalesef olumlu bir cevap alamadık. İhtiyaçlı engelli arkadaşlarımız var, sepetlerinde bir şeyler satsın, bunlara izin verilsin diyede dilekçe verdim. Suriyeliye uygun, bize red… “ ifadelerini kullandı.

Bayram engelliler için oluşan sorunlara değinerek yöneticilerden yardım bekledi. Bayram “Ben 14 ay uğraştım. En sonunda Bimer’e yazarak meydana arabalarımız için şarj makinesi konulmasını sağladım. Bu şarj makinesin en azından etrafını kapatarak, yağmurdan korunması için bir şeyler yaparak engelli arkadaşlarımızın rahat etmesini sağlanması gerekiyordu. Yöneticiler engellileri çağırıp, toplantı yapıp, engellilerin sorununu kendi ağzından dinleyerek sorunlarına cevap vermelerini istiyoruz.   Bize bir oda versinler bizide takip etsinler, o alanda biz sosyal faaliyet yapalım. Bizde yardımcı olalım, belediye ile koordine halinde çalışalım. Biz aylık istemiyoruz, biz sadece engelliler olarak sosyal faaliyet gerçekleştirebileceğimiz bir alan oluşturmak istiyoruz.Kaldırımlar sıkıntı, anayoldan gitmek zorundayız. 30 cmlik engelli yolu koyuyorlar, zorlanıyoruz.” diye konuştu.

Başka bir engelli vatandaş Memduh Bayraktar ise ibadethanelerdeki sorunlardan b ahsedip engelliler için sosyal alanların kısıtlı olamasından yakındı. Bayraktar “Camilerde engelli tuvaleti bulmakta zorlanıyoruz. Camilere giremiyoruz. Engelliler için ibadet alanlarında bir kolaylık sağlanmamış. Sahile gidemiyoruz, çoğu üst geçitte engelli asansörü yok. Engelliler için sosyal alan çok kısıtlı.” İfadelerini kullanıp engelliler için 2 etap meydana girmek için kullanılan merdivenlerin bulunduğu alanı sosyal alan için önerdi.