AKUT Arama ve Kurtarma ekiplerinden Trabzon, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Kocaeli ekipleri ile AFAD Trabzon ekibinden toplam  40 kişinin katıldığı eğitim, kaçınılmaz olan deprem gerçeğine hazırlanmak adına ekiplerin hazır olması adına oldukça verimli geçti.

NAKİLLER YAPILDI


Bu çalışma ile hem AKUT ekipleri arasında bilgi birikimi paylaşıldı hemde Trabzon özelinde AKUT Trabzon ve AFAD Trabzon ekiplerinin ortak dil geliştirmesine katkıda bulunuldu. Yapılan eğitimlerde enkaz altında kalmış vatandaşlara ulaşmak için gerekli olan malzemeler denenmiş, çeşitli taktik ve teknikler ile kazazedelerin sağlıklı olarak çıkarılarak güvenli bölgelere nakilleri sağlanmıştır.





7 GÜN 24 SAAT


AKUT Trabzon ekibi adına yapılan açıklamada, "Ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olan depreme hazırlık açısından yaptığımız bu eğitim , olası felaketlerde ekiplerimizin ortak dil ile hareket etmesini sağlamak ve her an hazır olmak adına oldukça verimli geçti. İleride tekrarları yapılacak olan bu eğitimler, tamamen gönüllülük esasına göre çalışan AKUT ekiplerinin her türlü afette hazır olmaları açısından önemli bir husus. Artık her şeyin devletten beklenmemesi gereken günümüzde, kamu yararına bir sivil toplum kuruluşu olan AKUT  da üzerine düşen görevi yerine getirmek için canla başla çalışmaktadır ve çalışmaya devam edecektir.  Bu 3 günlük eğitimin gerçekleşmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen başta Trabzon Belediyesi ve sayın başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, olmak üzere, iaşe konusunda bizlere destek veren Cemil Usta, Tad Pizza ve Edward's Cafe 'ye teşekkürü bir borç biliriz. AKUT Trabzon ekibi gönüllüleri olarak şehrimizin gerek mülki idarelerinin gerekse de vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. 7 gün 24 saat şehrimizin ve vatandaşlarımızın hizmetinde olan AKUT Trabzon ekibi olarak tüm vatandaşlarımıza afetsiz günler diliyoruz." denildi.