Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında açılışını yaptığı ve annesi merhume Tenzile Erdoğan’ın adı verilen Üsküdar’daki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Avrasya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan getiriliyor. Görevlendirmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle gerçekleştirildiği öğrenildi.

Halihazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Aşkın Asan’ın önümüzdeki günlerde Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki yeni görevine başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında açılışını yaptığı ve annesi merhume Tenzile Erdoğan’ın adı verilen Üsküdar’daki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Avrasya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan getiriliyor.

Başarılı akademik çalışmalar atamada etkili oldu

Edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden (İTİCÜ) bir yıl süre ile geçici görevlendirdiği Prof. Dr. Aşkın Asan’ın, geçmişte eğitim teknolojileri konusunda gerçekleştirdiği başarılı akademik çalışmalarının bu atamada önemli ölçüde etkisi oldu.

Diğer meslek liselerinin yanı sıra imam-hatip liselerinin başarı ortalamalarını yükseltmeye ve sosyal bilimlerle birlikte fen bilimlerinde yapılacak çalışmalara daha fazla ağırlık verilmesiyle eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefleyen MEB, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni pilot okul olarak seçti. Prof. Dr. Asan’ın uzmanı olduğu eğitim teknolojilerine dönük stratejiler uygulanarak, okulun Türkiye’nin en kaliteli ve başarı sırası yüksek kolejler ile rekabet edecek seviyeye getirilmesi hedefleniyor.