61SAAT HABER SERVİSİ – ZEYNEP ALTUN- Trabzon’un Beşirli ve Yıldızlı mevkilerinde yapılan yol çalışmaları nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanırken son gelen haberlerde ise bazı bölgelere giden yolların kapatıldığı bildirildi. Bu durumun son örneği ise Yıldızlı mevkiinde yaşandı. Yıldızlı’da Kanuni Bulvarı çerçevesinde yapılan tünel çalışmaları nedeniyle burada çok sayıda iş yeri ve sağlık ocağının ulaşımını sağlayan yol hem bariyer hem de kum dökülerek kapatıldı.

Bölgede toplamda 80 kişinin mağdur olduğu ileri sürülürken, esnaflar kendilerine konuyla ilgili hiç bir açıklamanın yapılmadığını belirtti. 

Bölgede fırıncılık yapan Aydın Köse, “Yıldızlı’da bulunan caminin yolu kapandığında 100’e yakın imza toplanınca tüp geçit yapıldı. Biz de aynı şekilde bir çözüm bekliyoruz. Burada giriş çıkış yok. Yolcuya hitap eden güzergah olduğu için ticaretimiz de bitti, dolayısıyla bizde bittik.

Oy istemeye gelince kapı kapı dolaşıyorlar ama ama biz çaresiz olunca, bir şey isteyince ortada yoklar. 80 esnafın mağduriyeti, çevrede yaşayan insanların mağduriyeti ne olacak” dedi.

Çevrede toplanan esnaflardan bazılarının serzenişleri ise şu şekilde:

-Şimdi ben meyve satıyorum kime satacağım buradaki hanelerin hepsine satsam da kurtarmaz. Çoçuklarımız var. Bunları düşünen kimse yok.

-Hepimizin alacağı var ama insan iner mi yukarı taraflardan para vermeye? Yol kapandı artık hiç alamayız alacaklarımızı.

-Statta top oynandı ama golü biz yedik. 

Kaynak: 61saat.com