61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında başladı. Başkan Gümrükçüoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle başlayan toplantı ardından meclis üyelerinin gündem dışı soruları ile devam etti. 
İYİ Partili üye Ali Sağır, mecliste söz alarak, “Kaç iş yeri hakkında şikayet geldi. Ne gibi uygulamalar yapıldı? Bu konunun muhatabı direkt biz miyiz? Yoksa diğer devlet kurumları var mı? Bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?” diye sordu. 
Bu soru üzerine  Meclis Üyelerini bilgilendiren Zabıta Daire Başkanı Muharrem Öztürk, “188 zabıta hattımızdan daha çok Watsapp hattına şikayet geliyor. Toplamda 50’ye yakın şikayet geldi. Çok fazla şikayet gelmedi. Burada esas muhatap İl Ticaret Müdürlüğü. Biz tespit yapıp İl Ticaret Müdürlüğüne gönderiyoruz. 80 üründe kontrol yaptık. Kasadaki fiyatıyla raftaki fiyatı tutuyor mu? Gelen bu ürünün fiyatıyla raftaki fiyatı arasında mukayese yaptık. Bütün Trabzon, Ortahisar Merkez dahildir, bütün marketlerin tamamı dolaşıldı. Gelen ürünlerin satış fiyatlarında sıkıntı yok. Alışlarında yüksek olduğu için fahiş fiyat yok. Yüzde 10 – 20 ile satıyor. Bir tane tespit ettik. Tanjant’ta Ulusal bir Markette tespit yaptık. Arada büyük fark vardı. Bunu da Ticaret İl Müdürlüğüne yazıyla bildirdik” dedi.