Trabzon’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen mücadele kapsamında örgütle ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlileri hakkında idari ve adli işlemler sürüyor.

Daha önce soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ancak çıkartıldığı mahkemece hakkında adli kontrol kararı verilen 1 polisin tutuklandığı belirtildi.
Bu kapsamda 1 mülki İdare Amiri, 7 kişi Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görevli olmak üzere 8 kişinin işlemlerinin ise devam ettiği kaydedildi.
Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada “3 mülki idare amiri, 1 İl Jandarma Komutanlığı, 214 İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Dördüncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 8 Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2 Kredi ve Yurtlar Kurumu, 292 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 1 İl Müftülüğü, 2 Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı, 2 Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, 10 Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve 1 Orman Bölge Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 542 kamu görevlisi hakkında işlem yapılırken, bunlardan 531’inin görevden uzaklaştırıldı” bilgileri paylaşıldı.
Öte yandan Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu Kapsamında, 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 667 Karar Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesi ile Trabzon ilimizde 11 özel eğitim kurumu, 6 özel öğrenci yurdu, 1 vakıf, 7 dernek, 1 sendika şubesi ve 9 adet sendika temsilciliği kapatılmış olup, konuya ilişkin iş ve işlemler Valiliğimiz emri ile oluşturulan komisyonlar marifeti ile yerine getirilmiştir” denildi.