Günebakış'ın haberine göre : Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi haklarında 5 yıldan 23 yıla kadar hapis istenilen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa B. ve Komiser Hasan N.nin duruşmalara zorla getirilmesine karar verdi. Yargılanan üç polis hakkında FETÖ/PDY üyesi olup olmadığı yönünde bir soruşturmanın bulunup bulunmadığının savcılığa sorulmasına karar veren Mahkeme Başkanı Hâkim İbrahim Kolcu, duruşmayı da 17 Kasım 2016 tarihine erteledi.  
Trabzon'da usulsüz dinlemelerin şüphelilerinden biri olan polis memuru Fatih Ö., araştırma görevlisi eşi E.Ö. ile birlikte kaçtığı Kanada'da dönerci olduğu ortaya çıktı.

23 YILA KADAR HAPİS  İSTENİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Atilla Ertürk'ü usulsüz dinlediği iddia edilen istihbarat eski şube müdürü Mustafa B., Komiseri Hasan N. ve polis memuru Fatih Ö. hakkında zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmekten 5 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

SANIK POLİSLER FETÖ ÜYESİ Mİ?

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülün davada söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya'nın vekili Avukat Aslıhan Yetim, sanıklara yönelenen suçun 15 Temmuz günü vuku bulan darbeye teşebbüs ve terör örgütü suç kapsamında değerlendirmesini istediklerini söyledi. Mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaçoğlu, sanıkların hakkında FETÖ/PDY üyesi olma ihtimaline karşın suç duyurusu yapılmasını talep etti.

İKİ POLİSE ZORLA GETİRİLME KARARI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa B. ve Komiser Hasan N.'nin hakkında ise duruşmalara zorla getirilmesine karar verdi. Sanıklar hakkında FETÖ/PDY üyesi olup olmadığı yönünde bir soruşturma olup olmadığının savcılığa sorulmasına hükmeden Mahkeme Başkanı Hakim İbrahim Kolcu, sanık polis memuru Fatih Ö.'nün hakkında ise yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

TRABZON'DAN ARTVİN'E GÖNDERİLDİ
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde usulsüz dinleme yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan polis memuru Fatih Ö., Artvin'e tayin edilmişti. O dönem hamile olan ve KTÜ Biyoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi eşi E.Ö. birlikte Kanada'ya kaçtığı belirlenen Fatih Ö.'nün bu ülkede bir arkadaşının döner dükkanın da çalıştığı ortaya çıktı. Bu arada araştırma görevlisi E.Ö.'nün okulla ilişkisinin geçen yıl Şubat ayında kesildiği öğrenildi.