Vali Dr. Recep Kızılcık, Ekim ayı toplantısında 2012 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirilen projelerin değerlendirmesinin yapıldığını söyleyen Vali Kızılcık, bazı meslek dallarında açılması düşünülen proje ve teknik destekle ilgili değerlendirmelerin yapıldığını kaydetti. 9 aylık süre zarfında İl İstihdam Kurulu kararları doğrultusunda yapılan çalışmaların gözden geçirildiğini söyleyen Vali Kızılcık, özellikle dünyanın ve Avrupa ekonomilerinin krizde olduğu bir dönemde Türkiye’nin bu krizden fazla etkilenmemiş olmasının ana nedenlerinden birisinin de son yıllarda başarıyla uygulanan ekonomik politikalar olduğunu söyledi. Vali Kızılcık şöyle konuştu:

“Bu ekonomi politikası gereğince ülkemiz özellikle şu an  istihdam anlamında çok önemli başarılara imza atmış, hatta işsizlik oranı yüzde 8.4’e kadar düşmüştür. Bu anlamda devletimizin, hükümetimizin çok başarıyla uygulamaya koyduğu ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ var. Bu çerçevede 2012 yılı içerisinde bizlere tanınan fon kapsamında 917 vatandaşımızı 9 ay gibi bir süreyle kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etme imkanına kavuştuk. Bu çerçevede belediyelerimiz, İl Özel İdaremiz ve özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüzde var olan yardımcı personel açığını da kapatma şansına sahip olduk. Bu ilimizdeki işsizliğin azaltılması anlamında ve ekonominin ve özellikle de hizmetlerin daha etkin görülmesi anlamında büyük önem arz etmekte. Bunu 4 ile çarptığınızda 4 bine yakın vatandaşımızın bu projeden etkilendiğini ve  ekmek yediğini düşündüğümüzde önemli bir proje olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Vali Kızılcık, İstihdam Garantili ve Garantisiz Kurslara ilişkin bilgi de vererek, İstihdam Garantili Kurslar çerçevesinde 3 projenin uygulamaya konulduğunu söyledi. En önemli projelerden olan Turkcell’in çağrı merkezinde 270 gencin çalışma imkanına kavuştuğuna değinen Kızılcık, “Bu hizmeti buraya veren Turkcell’e ve onun buraya gelmesine vesile olan şirket yetkililerine de teşekkür ediyoruz. Bunun yanında Dünya Bilgisayar’ın 20 kişilik ve diğer bir şirketin de 10 kişilik istihdam garantili projeleri kabul edildi” dedi.

Trabzon’un özellikle turizme dayalı kalkınmayı benimsediği için turizm sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını da vurgulayan Vail Kızılcık, “Gelen misafirlerimizin özellikle kaliteli hizmet ihtiyacını giderebilmek için bu alanda servis elemanlarının daha iyi yetiştirilme ihtiyacı ortadadır. Bu hizmeti sunabilme adına İl İstihdam Kurulumuz tüm ilçelerimizde ve il merkezimizde Halk Eğitim marifetiyle ve başta Esnaf Odalarımız olmak üzere sivil toplumun katılımlarıyla meslek eğitim kursları açma kararı aldı. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki yıl, yani 2013 yılı turizm sezonuna daha hazırlıklı girer ve gelen misafirlerimizi daha fazla memnun ederiz” ifadelerini kullandı.