CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM’de yaptığı bir konuşmada Trabzon Maçka yolu üzerindeki çift tüplü tünel projesinde yapılan hata nedeniyle ulaşımda yaşanan sorunu dile getirdi.

Kaya” Trabzon Maçka yolu üzerinde çift tüplü tünel yapılmıştır. Ancak tünel projesinde yapılan bir hata nedeniyle Maçka’dan geliş yönündeki Kutlugün Mahallesine giriş için yan yol bırakılmamıştır. Tüneldeki ulaşımın tek yönlü sağlanması ve bağlantı yolunun yapılmaması nedeniyle Maçka yolundan gelen toplu taşıma araçları ve özel araçlar Kutlugün mahallemize uğramadan transit olarak geçmektedir” dedi.

Bu nedenle Kutlugün mahallesinde yaklaşık 50 hane ve 500’e yakın insanın çalıştığı işletmelerde büyük bir mağduriyet yaşandığını iddia eden Kaya; “Vatandaşlarımız mahalle içinden geçen eski yolun tünel çıkışına bir köprü ve yan yol ile bağlanmasını eski yolun asfaltlanmasını, genişletilmesini ve yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini talep etmiştir. Yetkililerden Kutlugün Mahallesi halkının haklı, önemli ve bir o kadarda acil olan taleplerin yerine getirilmesini talep ediyorum” diye konuştu.