Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonunda kapsamında, Trabzonlu gençler Ayasofya Camii’nde sabah namazı kıldılar.

Ayasofya Camii’ndeki etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yomra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu, Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Yurdakul, Pelitli Gençlik Merkezi Müdürü Ali Şükrü Beldüz, Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüler katılımı ile gerçekleştirildi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, namazın ardından yaptığı açıklamada, 81 ilde gençlerin sabah namazında buluştuğunu belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan ve Türkiye’nin 81 ilinde organize edilen ‘Gençler Sabah Namazı’nda buluşuyor’ etkinliği için bizlerde Ayasofya Camii’nde buluştuk. Birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde 81 ilde gençlik merkezinde eş zamanlı olarak ‘Gençler Sabah Namazı’nda buluşuyor’ projesini hayatiyete geçirdi. Bizde gençlik liderlerimiz, üyelerimiz ve öğrenciler ile birlikte sabah namazını eda ettik. Sabah namazı buluşmasında namazımızı kıldık, dularımızla eda ettik. Eşlik eden ve destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sabah namazı programından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Camii önünde namazdan çıkanlara çorba ikramında bulunuldu.