Belediye Bandosu eşliğinde Valilik önünde başlayan yürüyüşe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile yüzlerce öğrenci katıldı. Maraş Caddesi üzerinden yürüyen kalabalığa vatandaşlarda evlerinin balkonlarından bayraklarla destek verdi. Vali Kızılcık ve beraberindekiler ellerinde bayraklarla yürürken, hazırlanan dev bayrak ise öğrenciler ve vatandaşlar tarafından taşındı.

Atatürk Alanında sona eren yürüyüş sonrası günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Kızılcık, “Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla Anadolu’da başlayan özgürlük hareketinin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet yaşayacak ve yaşadıkça güçlenecektir. Türkiye bu gençliğimiz sayesinde dünyada hakkettiği yeri alacaktır. Gençliğin yetişmesi için emeği geçen tüm anneleri, babaları kutlarken, onların hem akademik hem de bedenen yetişmesinde katkıları olan öğretmenlerimize, spor camiamıza şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Kızılcık, oldukça kalabalık bir şekilde gerçekleştirilen gençlik yürüyüşünün gelişen ve güçlenen Türkiye’nin bir göstergesi olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı. Programda Vali Kızılcık, öğrencilerle birlikte kemençe eşliğinde horon oynadı.