Trabzon’da Ortahisar Platformu tarafından düzenlenecek olan Gün Batımı (Yengeç dönencesi) yarışmasında toplamda 6 bin lira ödül dağıtılacak.

21-25 Haziran tarihleri arasında çekilecek olan fotoğraflardan oluşacak yarışmanın son katılım tarihi ise 26 Haziran saat 23.00 olarak belirlendi. 

Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak, “2. sini düzenleyecek olduğumuz, Güneşin yengeç dönencesini girdiği ve Trabzon’da en güzel gün batımının yaşandığı 21-25 Haziran tarihlerinde, çekim noktaları belirlenmiş olan yerlerde fotoğraf sanatçılarımızla gerçekleşecek buluşmalarda en güzel gün batımı fotoğraflarının çekilmesi hedefleniyor. Kentimize ait bu özel tarihlerin fotoğraf yarışmasıyla hafızalarda yer etmesini ve pandemi sonrası ulusal hale gelmesini istiyoruz. Yarışmamız amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır” dedi. 

Solak, “Katılımcılar, fotoğraflarını telefon, fotoğraf makinesi, drone vs. istedikleri makine ile çekebileceklerdir. Yarışmacılarımız her konum için en fazla 5 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilecekler. İnstagram hesaplarını herkesin takip edebileceği şekilde açık tutmalarını ve çektikleri fotoğraflarına dosya adı olarak “park”, “ganita”, “poztepe”,”ktü”, “ayasofya”, “iskele” çekim noktalarının adını vermelerini istiyoruz. Ödüllerimizi; birinciye 3000.- TL, ikinciye 2000.-TL, üçüncüye 1000.-TL. olarak belirledik. Tüm fotoğraf sanatçılarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.