Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 eğitim programları çerçevesinde HACCP ileri teknik eğitiminin, 1 Ekim Pazartesi günü Akçaabat Anadolu ve Turizm Uygulama Oteli'nde başladığını belirtti.

Gıda güvenliğini etkileyen tehlikelerin analizine, gıda üretim sürecinde kritik kontrol limitlerinin sistematik olarak tanımlanması ve uygulanması, tehlike analizlerinin yapılması, kritik kontrol noktalarının izlenmesi ve sistemin kurulması gibi birçok aşamada gerçekleştirilen ve oluşturulan sistemin HACCP sistemi olduğunu ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

"Bu sistemlerin doğru uygulanıp uygulanmadığının tespit edilmesi denetçiler tarafından denetlenecektir. Dolayısıyla bu sistemi denetçilerinde en iyi şekilde öğrenmek ve tatbikini bilmek en temel görevlerindendir. Bu konuda uzmanlarımız sizlere detaylı ve önemli bilgiler vereceklerdir. İl müdürlüğü olarak sizlerin bu eğitim sürecinin başarılı geçmesi noktasında imkanlar ölçüsünde gereken altyapı oluşturulacaktır. Beş gün sürecek bu eğitimin başarılı geçmesini, denetimi gerçekleştirecek olan değerli katılımcılara büyük katkı sağlayacaktır."