61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Çömlekçi Mahallesinde bugün ilginç bir kaza meydana geldi. Bir hamsi fabrikasına ait hamsi kamyonundan Trabzon Limanı’nın hemen üstünde yer alan Karadeniz Sahil Yolu ile eski yolu bir birine bağlayan alt geçide geldiğinde su sızmaya başladı.

Sızan hamsi suyu  Çömlekçi bölgesinde dayanılmaz bir kokuya neden olurken yolda resmen buz pateni gibi kayganlaştı.
Hamsi kamyonun ardından alt geçitten geçen araçlar fren yapmak istediği anda kayganlaşan yolda sürücüleri araçlarının kontrolünü bir anda kaybetti. 7 araç bu şekilde bir birine girerken meydana gelen kazada ise 2’si kadın 3 kişi yaralandı. Yaralılar 112 acil servis ambulansları ile bölgede ki hastanelerde tedavi altına alındı.

Yolun kayganlaşması nedeniyle daha çok kazaya sebebiyet vermemek için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri yolu trafiğe kapatarak araç geçişini durdurdu.

Trabzon Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler yolda kumlama çalışması yaparak kayganlığı giderirken trafik tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Bölgede çalışma yapan ekiplerin de ağır koku nedeniyle maske takmaları ise dikkat çekti.  Balık yağlarını yola akıtıp kaçan kamyonun plakası tespit edildiği ve arama çalışmaları sürdüğü Trabzon’a yayılan o iğrenç kokunun nedeni de ortaya çıkmış oldu. 

KAYNAK: 61SAAT.COM