Partisinin Trabzon İl Başkanlığı’nda bugün beraberinde CHP İl Başkanı Yavuz Karan ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi’nin basın toplantısında CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun bulunmaması dikkat çekti.

Hamzaçebi, hükümetin terör ve Suriye politikasına göndermelerde bulunarak Oslo görüşmelerinin hükümetin alnında duran bir leke olduğunu ve bunun çıkıp kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. Hamzaçebi, “İktidarın milliyetçiliği bugün sanaldır, bunların milliyetçiliği inandırıcı değildir. Yarın konjonktür gerektirdiğinde milliyetçiliği bir kenara atıp PKK ile Oslo’da veya bir başka yerde federasyon pazarlığı yaparlarsa hiç şaşırmayalım. Sayın Başbakan ve onun ekibi Oslo’daki pazarlığı milletle paylaşmalıdır. Bu bir kenara atılacak bir konu değildir. Oslo görüşmeleri Oslo’daki federasyon pazarlığı bu hükümetin alnında bir leke olarak durmaktadır. Bu lekeyi milliyetçi söylemlere silmek mümkün değildir” diye konuştu.

Profesyonel ordu kanunun çıkmasına rağmen ortada profesyonel ordu olmadığını iddia eden Hamzaçebi, “Profesyonel ordu diye ortada herhangi bir şey yok. Oslo görüşmeleri terörü önlemek içindi ama terör bugün bütün şiddetiyle devam ediyor. Terör bırakın Güneydoğu’yu artık tüm kentlerde eylem yapar hale geldi. Sorun karakol duvarlarının güçlü olup olmamasına değildir, sorun hükümetin güçlü olup olmamasındadır, problem buradadır” şeklinde konuştu.

Ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie’nin Türkiye gezisine de göndermede bulunarak hükümetin Suriye politikasına eleştiriler getiren Hamzaçebi, şunları söyledi:

“Hükümet dış politikada Hollywood yıldızlarından medet umuyor. Şimdi Angelina Jolie geldi, Suriye kampını ziyaret etti. Angelina Jolie ile Suriye politikası dünya kamuoyuna sempatik gösterilmek isteniyor. Bir süre önce açılım politikası için hükümet Kevin Costner’ı getirmişti. Kevin Costner’a THY reklam filminde oynama işini vermişlerdi o da demokratik açılımı destekleyen birkaç cümle etmişti. Kevin Costner gitti, Türkiye şimdi terör belasıyla uğraşıyor. Benim tavsiyem Angelina Jolie yetmez, Brad Pitt’i de getirsinler bir de ondan destek almaya çalışsınlar. Dış politikada umudunu Hollywood yıldızlarına bağlamış olan bir hükümet ve onun Dışişleri Bakanı’na ancak acıyabiliriz.”