Akçaabat’a 3 km mesafede Düzköy yolu üzerinde nefis doğa harikası içinde ailenizle her türlü aktiviteyi yapabileceğiniz Midillim At Çiftliği adeta her derde deva.

Midillim At Çiftliği; kapalı ve açık bahçesiyle, uzman eğitim kadrosuyla binicilik dersleri ve kurslarıyla, arkadaşlarınızla masa tenisi ve langırt oynamanın heyecanını gün boyu yaşayabileceğiniz nezih bir ortam. Saray Köfte’nin muhteşem sofra zenginliğiyle organik köy kahvaltısının tadına doyamayacağınız muhteşem bir tesis.

Girişimci genç iş adamı Tuncer Birinci, “Yöremiz turist çeken bir merkez haline gelmiştir. Biz de bu yönde çalışmalarımızı genişlettik. Akçaabat köftesini Saray köfte salonumuzda halkımıza sunuyoruz. Biz bunun üzerine daha neler katabiliriz diye düşündük. Halkımıza daha rahat bir ortamda yemek yiyip, iş ve arkadaş toplantılarını, aile yemekleri düzenleyebilecekleri nezih bir tesis sağladığımızı düşünüyorum. Bu hizmetlerin en başında halkımıza at sevgisini aşılamak, atları hayatımızın bir parçası haline getirmek ve binicilik sporunu hak ettiği seviyeye getirmek öncelikli hedeflerimizdendir.” dedi.

ATA BİNMEK BİR KEYİF

Hamza Bektaş eşliğinde uzman eğitim kadrosuyla her gün at eğitimi ve biniciliği kursları verilen Midillim At Çiftliği dolup taşıyor. Halk Eğitim Merkezinde 15 yıl müzik öğretmenliği yapmış, atalarından gelen binicilik kültürünü kendi hayatında devem ettiren ve bunu insanlarla paylaşmaktan mutluluk duyan yediden yetmişe bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bektaş, “Halkımızın burada sunulan hizmetten yararlanmalarını ve bir kez olsun gelip bu doğa harikasında bulunmalarını öneriyoruz. Ata binmenin vermiş olduğu huzuru, mutluluğu tatmaları benim en büyük arzum. At binmek gibi mutluluk veren ve insanları rahatlatan böyle güzel bir sporu herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

PSİKOLOJİK RAHATLAMA

Tesisin Halkla İlişkiler sorumlusu Erol Pehlivan ise, “Atla tedavi, çevreye ait duyguların gelişmesi, göz el koordinasyonunun sağlanması ve ayırt edebilme yeteneğinin kazanılması açısından en ideal yöntemdir. Bütün kasları dengeli bir şekilde çalıştırdığı için zayıf adalelerinin gelişmesine yardımcı olur. İnsanları psikolojik açıdan da rahatlatmaktadır. Bu yönteme başvuranlar, kendilerini daha iyi hissetmekte özgüvenleri artmakta, dış dünyayla sağlıklı bir iletişim kurmaktadırlar. Bu özelliğin dikkat çeken bir diğer tarafı da sabrın gelişmesi, duyguların kontrol edilmesi ve öz disiplinin gelişmesidir. Her derde deva sloganımızın hafızalara kazınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.