61 SAAT HABER SERVİSİ-24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği seçimleri dün yapıldı.  Büyük bir yarışa sahne olan seçimlerde YSK’dan yapılan açıklama ile mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50 barajını geçerek yeniden seçildi.

Trabzon’da da kıyasıya bir yarışa sahne olan seçimlerde resmi olmayan rakamlara göre AK Parti 4, CHP 1, İYİ Parti’de 1 milletvekili çıkardı.  Ancak Trabzon’da seçim yarışı oyların sayıldığı son ana kadar sürdü. 1 milletvekilliği MHP ile İYİ Parti arasında gidip gelirken son ana kadar kimse kimin milletvekili olduğunu anlayamadı.  Sandıktan oyların yüzde 90’ı açıldığında MHP’nin Trabzon’dan 1 milletvekili çıkardığı ifade edilirken bu yüzdeden sonra işler İYİ Parti yönünde değişti. İYİ Parti’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı aradaki farkı kapatarak Cumhur İttifakından 1 milletvekilini kendi hanesine yazdırdı. Bu ittifakta bulunan İYİ Parti’de  CHP’nin ardından ikinci milletvekilliğini aldı.

İYİ Parti’nin kıl payı farkla kazandığı milletvekilliğinin ardından gözler MHP’ye çevrildi. Sonuçlara itiraz edip etmeyeceği merak konusu olan MHP’de cevabı 1’inci sıra milletvekili adayı Nihat Birinci verdi. Birinci 61saat’e yaptığı açıklamada “İtiraz etmeyi düşünüyoruz” dedi.