61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Trabzon’daki ve Doğu Karadeniz’deki bankalarda geçtiğimiz sene yıl sonu itibariyle mevduat hesaplarında bulunan para miktarı belli oldu.

61saat’in Türkiye Bankalar Birliği’nden derlediği verilere göre Doğu Karadeniz’deki mevduat hesapları dolar bazında değerlendirildiğine hesaplarda bulunan paranın 6 Milyar 46 Milyon Dolar olduğu görüldü. Bu hesaplarda bulunan paranın ise  1 Milyar 763 Milyon dolarının yabancı para cinsinden açılan hesaplar olduğu öğrenildi.

Mevudat hesaplarına göre en çok paranın 2 Milyar 446 Milyon Dolar ile Trabzon’da olduğu görülürken 1 Milyar 250 Milyon Dolar Ordu ikinci sırada yer aldı. Giresun’da 1 Milyar 22 Milyon Dolar, Rize’de 755 Milyon Dolar,  Artvin’de 381 Milyon Dolar, Gümüşhane’de ise 193 Milyon Dolar değerinde mevduat hesaplarında para bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan bu hesaplarda bulunan paraların türk parası cinsinden bulunduğu öğrenilirken yabancı para cinsinden Trabzon’da bulunan mevduat hesaplarında toplam 863 Milyon Dolar para bulunduğu öğrenildi. 

Not:2018 verileri yayınladığında haber güncellenecektir.