HES şirketinin şantiye sahasına işmakinesi getireceği haberini alanKaraçam Beldesi ve Köknar Köyü sakinleri, sabah erken saatlerde köy yolunda toplandı. Kadın veerkeklerden oluşan yaklaşık 100 kişi yolu keserek, 3 iş makinesi ile diğer araçların köye girmesine izin vermedi.

Köylüler ve şirket yetkilileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bölgede yaşayan kadınlar da bu sırada, 'HES'lere hayır' ve 'HES'leri burada istemiyoruz' sloganlarını attı. Köylülerin tepkisi üzerine iş makineleri ve araçlar geri döndü. Araçları bir süre takip eden köy sakinleri ile Karaçam beldesinden gelenler de daha sonra dağıldı.

Karaçam Beldesi'nde 22 Eylül 2011'de, Derebaşı Hidroelektrik Santral projesi için çalışmaların başlatılmasıyla birlikte yöre halkı tepki göstermeye başlamıştı. İş makinelerinin vadide çalışmaya başlamasıyla birlikte harekete geçen köylüler, santral çalışanları ile onlar destek veren bazı köylülere saldırmış, kayalıklara yuvarlanan 2'si asker 7 kişi yaralanmış, 3 kişi gözaltına alınmıştı.