Samsun-Sarp arasında ulaşımı sağlayan ve Giresun ile Trabzon'u da birbirine bağlayan sahil yolunda biriken yağmur suları ulaşımı olumsuz etkiliyor. Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi mevkiinde yoldaki su birikintileri nedeniyle ulaşım saat 11.00'dan itibaren dururken, yolda onlarca araç kaldı. Sahil yolunda biriken yağmur suları tahliye edilmeye çalışılırken, vatandaşlar yapılan tüm şiddetli yağış uyarılarına rağmen önlem almadıklarını iddia ettikleri Karayolları yetkililerine tepki gösterdi.

VALİ KIZILCIK HEYELAN BÖLGESİNE GİTTİ

Bu afetten ders alınması gerektiğine de dikkat çeken Vali Kızılcık “Özellikle su yollarının ve derelerin üzerini kapatmamalıyız. Köy yollarında bir problemimiz bulunmuyor. İlçe merkezimizdeki bazı okullarda bahçedeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Zararı olan iş yerlerinin de zararının karşılanması için çalışma başlattık” diye konuştu.



- AYRINTILAR SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR -

Gece saat 01.00’dan sonra 3-4 saat boyunca etkili olan yağmur yağışı sonrasında ilçe merkezindeki birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı mahallelerde araçların büyük kısmının yağmur suları içinde kaldığı görülürken, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçesinde elektrikler kesildi. Beşikdüzü-Şalpazarı karayolunda heyelan nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, polis, jandarma ve 112 ekiplerine bir çok noktadan vatandaşların toprak altında kaldığı ihbarları gelirken, son olarak ilçeye bağlı Bayır köyünde 2 kişinin toprak altında kaldığı ihbarı geldi. Yapılan araştırmada ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.



Sabah iş yerlerine gelen dükkan sahipleri iş yerlerini sular içinde görünce büyük üzüntü yaşarken, ilçe merkezindeki okullar tatil edildi.

ÇARŞIBAŞI'NDA YOLLAR KAPANDI

Trabzon'da sağanak yağışın vurduğu yerler arasında Çarşıbaşı İlçesi de bulunuyor. Özellikle ilçe girişi ile sahil yolu bağlantısının olduğu kavşak sular altında kaldı. Araçlar kontrollü geçiş yaparken, karayolları ve polis ekipleri alrma geçti. Belediye logar kapaklarını açık tutuyor. Bazı yerleşim yerlerinde tahliyeler başladı.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Beşikdüzü Kaymakamı Alaaddin Aktaş, geceden itibaren aralıklarla devam eden yağışın sabah sağanağa dönüştüğünü belirterek, “Sağanak nedeniyle ilçe merkezinde bazı iş yerleri ve evlerin alt katlarını su bastı” dedi.


Suyun tahliyesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldığını ifade eden Aktaş, “Ancak sağanak dolayısıyla su tahliye işlemini gerçekleştirmede güçlük yaşıyoruz. İlçe genelinde henüz bize herhangi bir heyelan olayı bilgisi ulaşmadı. Bu olaya bağlı yaralımız da bulunmuyor” diye konuştu.

Bu arada, Vakfıkebir ilçesinde de yağış etkisini gösteriyor.

Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ali Hilmi Sağlam, ilçe merkezinde yağışın etkili olduğunu belirterek, belediye ekiplerinin rögarları temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Öte yandan, Beşikdüzü ve çevresindeki bazı ilçelerde sağanak nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor.

Ayrıntılar gelecek...