61SAAT-Trabzon’da Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Başar LPG hırsızların hedefi oldu. 16 kamera ve 2 köpeğin de bulunmasına rağmen işyerine giren 3 hırsız 60 bin TL’lik zarara yol açtı. İşyerine giren hırsızlar güven kamera kayıtlarını etkisiz hale getirmek için büroda bulunan bilgisayar kasalarını söküp hemen işyerinin yanında bulunan Değirmendere Deresine atarken, bu noktada fena halde faka bastı. Çünkü işyerini güvenlik kamera kayıtları başka bir bölgede bulunurken hırsızların ikisi bu güvenlik kamera kayıtlarından yakalandı. Hırsızlardan birinin ise firari olduğu kaydedildi.



KAMERA KAYDI DİYE BİLGİSAYARLARI DEREYE ATTILAR
İşyeri Müdürü Ali Faik Hacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hırsızların gece geç saatlerde işyerine pencereden girdiğini ifade ederek,
“İçeri girdikten sonra ilk olarak kasaya yöneliyorlar. Kasayı patlatıp içerisinden bir miktar parayı aldıktan sonra kameraları fark ediyorlar. Daha sonra kayıtları silmek için bizim orda ki bilgisayar kasalarını toplayıp alıyorlar. Yaklaşık 7 bilgisayar kasası ile birlikte server ve laptoplar haddiskleri hepsini topluyorlar. Ancak kameraları kaydeden cihazı bulamıyorlar. Ardından topladıkları bilgisayar ve harddiskleri atıyorlar dereye. Belli bir miktar malzemeyi köprü ayağına saklıyorlar sonra almak için. Sonra çıkıp gidiyorlar. Burada kamera kayıtları var köpeğimiz var gelip giriyorlar. Biz bundan sonra adli süreci takip ediyoruz. Bir tanesinin yakalandığı ve bir tanesinin savcı bey tarafından Salı verildiğini duyduk. Trabzon’da artan bu hırsızlık olaylarına emniyet mensuplarımızın çare bulmasını istiyoruz. Bizim gibi bir çok insan mağdur oluyor. Bizim maddi hasarımız yaklaşık 60 bin TL civarında hasarımız var. Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Önlem olarak buraya demir parmaklık taktırdık” dedi.


OLAY TARİHİNDE TRABZON’DA DEĞİLDİK
Hırsızlık olayına karıştıkları ileri sürülen ve her ikisi de 24 yaşında olan M.B. ile S.A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların her ikisi de yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmezken, olay tarihinde şehir dışında olduklarını ileri sürdüler.
M.B. olay tarihinde İstanbul ilinde olduğunu ifade ederken, S.A. ise, olay tarihinde plakasını hatırlamadığı bir tır ile İstanbul’a ablasının yanına gittiğini söyledi. Olayın ardından M.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken S.A. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olaya karışan 3. Şahsın ise aranmasına devam ediliyor.



KAYNAK: 61SAAT.COM