61SAAT HABER-Edinilen bilgiye göre ilk olarak Trabzon'un Yenicuma Mahallesinde gerçekleşti. N.K.'ye ait depoda ki 200 TL değerindeki hurda malzemeler iddialara göre U.T. adlı şahıs tarafından çalınarak M.K. adlı kişiye satıldı. Çalıntı malların izini süren polis malzemelere hurdacıda ele geçirirken malları satın alan kişinin çalıntı olduklarını bilmediği şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Hurda malzemeleri çalan kişi suçlamaları kabul etmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EVDEN 20 BİN TL'LİK HIRSIZLIK
Trabzon'da ikinci hırsızlık olayı ise Üniversite Mahallesinde meydana geldi. E. A. adlı kişi polise verdiği ifadede dün saat 08:00'da evinden çıktığını akşam saat 20:00'da evine geldiğinde ise yatak odasının karıştırılmış olduğunu ve pancerenin açık olduğunu gördüğünü kaydetti.
Hemen polise haber veren E.A. evinde yaptığı kontrollerinde ise 300 TL parasının, 22 ayar 35-40 gram ağırlığında bileziğinin, 1 adet kalın kol künyesinin 2 adet altın kolye uçları ile 4-5 adet çeyrek altının çalındığını toplam zararının ise 20 bin TL civarında olduğunu kaydetti. E.A. hırsızlık olayına karışan şüpheli yada şüphelilerden şikayetçi oldu.

OTOMOBİLİN SİS LAMBALARINI ÇALDILAR
Bir diğer hırzılık olayı ise Sürmene İlçesi'nde Soğuksu Mahallesi'nde meydana geldi. İ.Z. gece 23:00 sıralarında kendine ait olan aracını iş yerinin önüne park ettiğini sabah saatlerinde geldiğinde ise aracının ön tamponuna monteli olan iki adet sis lambasının yerinde olmadığını farkettiğini kamera kayıtlarını kontrol ettiğinde ise şüpheli şahsın sis lambalarını gelerek çaldığını farket ettiklerini ifade etti. Şüphelinin henüz kimliği tespit edilemezken, İ.Z. olayla ilgili şikayetçi oldu.

EVİN ÖNÜNDEKİ OTOMOBİLİ ÇALDILAR
Sürmene'de ikinci hırsızlık olayı ise aynı gün aynı mahallede saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Bu kez hırsızlar aracın sis lambası yerine otomobili çalarak bölgeden uzaklaştı. Aracı çalınan N.G. kendisine ait ruhsatlı 1997 model Doğan SLX marka aracını oğlunun kullandığını, oğlunun aracı akşam saatlerinde ikametinin önüne çektiğini, sabah kalktıklarında ise araçlarının yerinde olmadığnı, aracını çalan şahıs ve şahıslardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

MİSAFİRLİĞE GİTTİ EVİ SOYULDU
Vakfıkebir İlçesi Hacıköy Mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayında ise E.S., 11:00 - 16:00 saatleri arasında akraba ziyaretine gittiğini tekrar evine döndüğünde ise giriş kapısının kilit yuvasının dil kısmı hizasından delinmiş olduğunu farkettiğini evini kontrol ettiğinde ise yatarak odasında çekmecede bulunan toplam 6 bin TL değerindeki iki adet altın bileziğin çalınmış olduğunu farketttiğini kaydetti. E.S. hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıs veya şahıslardan şikayetçi oldu.

5 hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: 61SAAT.COM