Bu hırsızlık yöntemi Trabzon’da ilk olarak geçtiğimiz günlerde yakalanan Gürcü bir grup tarafından kullanılırken, hırsızlar arasında ise yavaş yavaş yayılıyor. Polis mağaza sahiplerini bu noktada mağazalarına çantayla giren şahıslarla ilgili dikkatli olmalarını ifade ediyor.
Polis bu şekilde hırsızlık olayının Trabzon'da artmasından ötürü, yöntemin nasıl yapıldığına dair bir kısa film çekerek mağaza sahiplerine ve vatandaşlara gösterdi.

POLİSTEN KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:
İlimiz genelinde devam eden huzur ve asayişin devamının sağlanması, suçların deşifre edilmesi ve suçluların yakalanması amacıyla Emniyet Güçlerimiz çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir. Bu amaçla;

20.08.2012 günü Yeni Sahil Yolu Forum AVM içerisi Migros Market isimli işyerinden, 25.08.2012 günü ilimiz Gazi Paşa Mahallesi Kunduracılar Caddesi De Facto mağazasından ve Uzun Sokakla bulunan Koton mağazasından olmak üzere üç ayrı hırsızlık olayında Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri Ekipleri tarafından iki şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Yapılan çalışmalarda hırsızlık türlerinin aynı yöntemle işlendiği anlaşılmıştır. İşyerlerine girip çıkan ve alışveriş yapmamış görüntüsü veren, yabancı olduğu anlaşılan ve hareketlerinden şüphelendikleri bir şahsı takip ettiklerinde yapılan takip neticesinde şahsın işyerlerine elinde Laptop çantası ile girdiği ve herhangi bir poşet vs. olmadan ayrıldığı görülmüş, ayrıca dizüstü bilgisayarı çantasının da içinde dizüstü bilgisayarı yokmuş gibi hafif bir görüntü vermesi sebebiyle hırsızlık yapıldığı şüphesi artmış ve neticede şahsın incelenmesine karar verilmiş, şahıs nezaretinde yapılan incelemede dizüstü bilgisayarı çantasının içerisinde en son çıktığı alışveriş mağazasına ait kıyafetler olduğu anlaşılmıştır.



Kıyafetlerin üzerinde alarm takıları olduğu halde çalındığı ve alarmın ötmediğini fark eden görevli güven timleri işyerine dönerek alarmı kontrol etmiş ve alarm takılarının kapıdan geçerken alarmı çaldırdığı görülmüş, bunun üzerine çantada düzenek olduğuna kanaat getirilmiş ve nitekim çanta içerisinde poşetle güçlendirilmiş alüminyum folyo torbası sayesinde alarmın çalmadığı ve dışarı çıkınca da alarm takılarını çıkardığı anlaşılmıştır. 2 ayrı olayda aynı yöntemle yapılan 3 işyerinden yapılan hırsızlık konusu çözülmüştür. Bu yöntem ile alakalı olarak diğer işyerlerinde de denemeler yapılmış ve işyerlerinde alarmlar çalmamıştır.