Trabzon’da  Hocalı Katliamı’nın 23’üncü yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’ne bağlı Hocalı Kasabası’nda katlettiği sivil insanları unutmayan Türkçü Turancılar Uzunsokak’tan başlattıkları yürüyüşü Meydan Parkı Atatürk alanında sonlandırdılar.

Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği’nin düzenlediği, Giresun ve Ordu temsilciliklerinin de destek verdiği yürüyüşte sık sık “Karabağ Türktür Türk kalacak”, “Katil Ermeni hesap vermeli”, “Hocalı için, adalet için” sloganları atıldı.

Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Rasim Topçuoğlu okudu. Topçuoğlu, 23 yıl önce gerçekleşen katliamın izlerinin hala silinemediğini söyledi.

Ermenilerin, Karabağ'ı adım adım, medeni geçinen bütün alemin gözlerinin önünde işgal ettiğini hatırlatan Topçuoğlu, “1992’de katil Ermeniler Hocalı’ya saldırmış ve 613 soydaşımızı kalleşçe şehit etmiştir. 500 kadar Karabağ Türk'ünü ağır yaralı halde ölüme terk eden Ermeniler, bin 275 kandaşımızı da esir almıştır. Tek suçları Türk olmak olan bu insanlar, işte bu Moskof beslemesi satılmış Ermeniler tarafından gözleri oyularak, derileri yüzülerek, diri diri toprağa gömülerek soykırıma uğratılmış, hamile kadınların karnı yarılmış, annelerin gözleri önünde çocuklarının uzuvları kesilerek işkenceyle şehit edilmişlerdir” diye konuştu.

Türkiye’nin bile diplomasi demokrasi gözetirken bir taş atımı mesafede yüzlerce Türk’ün kanının döküldüğünü ifade eden Topçuoğlu şöyle devam etti: “Bugün tek Ermeni'nin burnu kanasa dünyayı ayağa kaldıran, işgalci Ermeni'yi hatırlı misafir gibi besleyen, Türklüğün akan kanına pis ayaklarıyla basarak yaşayan bütün iktidar sahiplerini, Türk'ün akan kanına kafasını çevirip nedensiz ordular yığanları, tasmalı it gibi sahiplerinin emriyle dişini Türklüğe bileyenlerini siz yaşayan Türklük sevdalılarına ve aziz şehitlerimize şikayet ediyoruz!”

Topçuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Soydaşlarımızın kanı yerde kaldıkça, işgalci Ermeni Karabağ'dan def olmadıkça, Türk'ün bütün esir yurtları azatlığına kavuşmadıkça, zafer Türk'ün olmadıkça, hiçbir anlaşmayı, hiçbir barışı, hiçbir kardeşliği kabul etmiyoruz! Bugün kendilerini mazlum millet olarak dünya kamuoyuna pazarlayan Ermeniler ve bu duruma çanak tutanlar iyi bilsinler ki, zulüm, ancak zalimlerin harcıdır ve Türk milleti, bu zalimlerden mutlaka ama mutlaka hesap soracaktır.”