Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına tonaj artırım belgesi almak için müracaat ettiğini ve bu yüzden sorunlar yaşadığını söyleyen İşadamı Ahmet Sağlam, bu konuda Vali Kızılcık'tan destek istedi.

Ayrıca işyerinin çok dar olduğunu ve daha geniş bir alana taşınıp işlerini büyütmek istediğini söyleyen İşadamı Sağlam'a Vali Kızılcık bu konuda destek sözü verdi.

İşyerinde incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, "Biz devlet olarak istihdam alanı oluşturmak isteyen herkese gerekli desteği veriyoruz. Devletimizin son yıllarda yatırımcı için çıkarmış olduğu yasa ve yönetmelikler yatırımcının önünü açmaya yöneliktir. İstihdamın artırılması için devletimiz gerekle teşvikleri ve tedbirleri almakta ve almaya devam ediyor. Bu konuda bizim de üzerimize düşen ne varsa her zaman bunu yapmaya hazırız" dedi.

İşadamı Ahmet Sağlam da, arzu ettiği projeyi uygulayabilmesi halinde yaklaşık bin kişiye iş verebileceğini ifade etti.

Vali Kızılcık daha sonra işyerini gezdi. Ustaları tebrik ederek onlara çalışmalarında kolaylıklar diledi. İşadamı Ahmet Sağlam'a da, tonaj artırımı konusunda ilgili kurumlarca gerekli çalışmaları yapılması için talimat vereceğini ve bunun sonunda hazırlanacak raporun bakanlığa ileteceklerinin sözünü verdi.

Fabrikanın genişletilmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Vali Kızılcık'a İşadamı Ahmet Sağlam teşekkür etti.