Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, yerel seçimlerin ardından ilçe belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunuyor. Balta önceki gün sırasıyla Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileterek görevlerinde başarılar diledi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen ziyaretlerin sonunda bir açıklama yapan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta,  çok hummalı bir çalışmanın ardından seçimlerden Trabzon’da yüzde 60 oy oranı ve 19 belediyenin 17 sini alarak başarılı bir şekilde çıktıklarını belirterek “Allah utandırmasın, milletimizin, halkımızın ve Trabzonlu vatandaşlarımızın duyduğu bu güvene layık eğlesin inşallah” dedi. Belediyeleri ziyaret ederek yeni başkanlarımıza ve yeniden seçimi kazanarak görevlerine devam eden belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Balta “Vatandaşlarımız çok zorlu bir seçim sürecinden sonra birçok polemiğin yaşandığı, bir sürü dedikodunun üretildiği, çok farklı algıların oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçerek 30 Mart’ta sandıkta kararını verdi ve hamdolsun güvene ve istikrara devam dedi. Artık seçimler geride kaldı. Belediye Başkanlığı gibi kutsal bir makamda AK belediyecilik ilkeleri doğrultusunda görev yapacaksınız. Halkımızın teveccühüyle bu kutsal makamda israfı önleyen, liyakatla çalışan, etkin, verimli, yaptıklarını şeffaf bir şekilde sergileyen, hesap veren, vatandaşa yük getirmeyen hizmet ilkelerine sahip bir belediyecilik anlayışı ile görev yapacaksınız. Bizlerde sizlerle gerek desteği vererek ilçelerimizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Büyükşehir’inde katkılarıyla hizmetler devam edecek. Hem bütün ilçelerimize hem Trabzon’umuza ve Türkiye’mize hep birlikte hizmet edeceğiz. Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımları Trabzon’a Başbakanımızın özel ilgisiyle yapılmaktadır. Trabzon’umuza yapılacak yatırımların destekçisi ve takipçisi olacağız”  dedi.

“İLÇELERİMİZ BİRER MARKA İLÇE HALİNE GELECEK”

Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bir marka şehri olmak istiyorsak, bunun yolu birlik ve beraberliktir. Trabzon’umuz, turizmden eğitime, sağlıktan tarıma ve lojistiğe kadar birçok avantajı içinde barındıran çok yönlü bir kent. Biz de bu şehrin hizmetindeyiz. Tek amacımız da şehrimize katkı sağlamak. Bunun gayreti içerisindeyiz. İnşallah hep birlikte el ele vererek, Trabzon ve ilçelerimizi hedeflediğimiz noktaya getireceğiz. Her şey paylaşmaktan geçiyor. Türkiye ile birlikte Trabzon’umuzun da büyümesi, gelişmesi ve hedeflenen 2023 vizyonuna yakışır proje ve hizmetlerle faydalı işler yapmalısınız. İnşallah birliktelik temellerimizi daha da sağlamlaştırıp, şehrimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Buna inancım tam” dedi.

“BAKAN YARDIMCIMIZ SN. BALTA SEÇİMLERİN KAZANILMASINDA, BİZE HEYECAN VE KATKI SAĞLADI”

Belediye Başkanları da ziyaretlerden duydukları memnuniyetleri dile getirerek  “Çok değerli bakan yardımcımız seçim öncesi de gelip bizlerin seçim çalışmalarımızı ateşleyerek seçimlerin kazanılmasında, bize heyecan ve katkı sağlanmasında sahaya inip çalışarak çok büyük destek vermiştir. Bakan yardımcısı görevinde bulunmasına rağmen inanılmaz bir destek verdi. Onun için kendisine teşekkür ediyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinden AK Parti olarak alnımızın akı ile çıktık. Halkımız bizlere 30 Martta çok büyük bir destek verdi. Bu seçimde kazanan milli irade kazanan Trabzon olmuştur. Biz AK Parti olarak hizmet etme felsefesini benimsiyoruz. Daima Millet Daima Hizmet anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. Bizim her yaptığımız işte mutlaka hizmet ve millet var. Bizlerde halkımıza yılardır özledikleri hizmetleri vereceğimizin sözünü verdik. Bu sözleri Büyükşehir Belediye başkanımız ve bakanlarımıza, en önemlisi Başbakanımıza güvenerek verdik. Bu enerjimizle