61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da su abonelikleri ile ilgili ilginç bir istatistik ortaya çıktı. TİSKi Genel Müdürü Ali Tekataş, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı sunumda il genelinde toplamda 428 bin 877 abonelik bulunduğunu açıkladı. 
Bu durum üzerine araya giren Başkan Murat Zorluoğlu, “Her iki kişiye bir tane abonelik mi düşüyor?” sorusuna Tekataş, “Abonelikle ilgili 2014 yılından sonra muhtarlarımız eliyle daha çok TC kimlik numaralarının getirilmesiyle devredilmiş. Bazıları evleri olmamasına rağmen bir yerine 3 – 4 abonelik yapmışlar. Bağlayacakları bir yer yok. Bu sayının biraz daha yüksek olmasının en önemli nedeni” diyerek yanıt verdi. 
Sayaç takmayan 16 bin 366 sayacını taktığını ifade eden Tekataş, “Sayacını takmayan yerlere ihtarnameler gönderdik. Bu ihtarnamelerin sonucunda bizlere geri dönerek sayacını bağlayanların sayısı 16 bin 366” diye konuştu. 
Sayaç takmayanlara bin 324 TL ceza kesildiği iddiasına ise Tekataş, “Bin 324 lira ceza kesilmesi uygulaması 2019 yılında hiç yapılmadı. Sadece uyarılar yaptık. Hatta o cezalardan kurtarmak adına muhtarlarla bir araya geliyoruz” dedi.